OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren

Chantal Sweep

Humans of OnlyHuman


Twintig jaar werkervaring als consultant in de arbeidsbemiddeling heeft me de kans geboden om veel verschillende dingen te doen, maar ik ben altijd bezig geweest met het beter leren kennen van mijn opdrachtgevers en kandidaten. De variatie, het contact met mensen en een toegevoegde waarde in loopbanen van mensen kunnen leveren maakt dit werk juist interessant voor mij.

 

Via Michelle (consultant bij OnlyHuman) kwam ik in contact met OnlyHuman. Tijdens een kop koffie vertelde Michelle me waar OnlyHuman naar op zoek is en hoe alles hier draait om teamwork. Dat sprak me echt aan.

 

Vanaf mijn eerste werkdag bij OnlyHuman merkte ik dat samenwerken en gedrevenheid centraal staan. Iedere ochtend bespreken we als team de vacatures en gaan we direct met zijn allen aan de slag om de vacature helder te krijgen en direct onze beste kandidaten te benaderen en te selecteren. Omdat we niet met persoonlijke targets werken, draait alles om het behalen van het teamresultaat. En dat werkt!

 

Alle professionals zijn bekend bij ons en we weten met welke opdracht of uitdagingen zij bezig zijn. Dat is ook echt het voordeel als je als bureau de focus legt op één vakgebied en op persoonlijke aandacht, door die focus kunnen we ons nog beter op kwaliteit richten.

 

Bovendien vind ik het vakgebied marketing en communicatie erg interessant. Ik probeer me goed in te leven en zo kan ik zelf ook beter bijblijven in wat er gebeurt op dat vakgebied. Soms komt dan iets voorbij waarvan ik denk: “Ooh, dat had ik ook een leuke studie of functie gevonden”.

 

Ik bezoek graag onze kandidaten en ik geniet iedere dag om op mijn fiets langs de ministeries te kunnen gaan.  Omdat ik met de professionals en de klanten de procedure heb doorlopen, ken ik hen al wat langer. Dan is het erg fijn een betere relatie met hen op te bouwen, te horen wat hen beweegt en of ze echt op hun plek zitten.

 

Aan de andere kant hoor ik ook graag van opdrachtgevers waar zij mee bezig zijn. Als ik opdrachtgevers spreek die trots zijn op hun organisatie, wil ik daar meer over horen. Door tijd te nemen voor die verhalen krijg ik beter inzicht in de organisatie en kan ik een betere match maken tussen de opdrachtgever en onze professional. Vervolgens evalueer ik met de opdrachtgever of zij tevreden zijn over de opdracht die onze professional heeft uitgevoerd en vraag naar hun mening over onze dienstverlening.

 

Het blijft altijd een uitdaging de vraag achter de vraag te achterhalen. Bij iedere nieuwe vacature die binnenkomt wil ik gelijk uitzoeken wat de probleemstelling is en wat nodig is om de beste match te maken.

Zo was er een opdrachtgever waarbij ik het gevoel had dat ze het profiel niet helemaal scherp hadden. Maar ondertussen wel twee van mijn kandidaten afwezen. Toen ben ik heel brutaal in de telefoon geklommen en aangedrongen dat ze écht een kop koffie moesten drinken met mijn kandidaat. Omdat ik heilig overtuigd was van die match! Uiteindelijk is de kandidaat wél geplaatst, naar tevredenheid van allemaal.

 

Daarin zit, denk ik, de toegevoegde waarde van mijn 20 jaar werkervaring. Dat ik als consultant ook met een recruiter-pet kan kijken naar de verschillende aspecten van de vraagstelling. En zo voor zowel de opdrachtgever als de professional de toegevoegde waarde kan bepalen, waardoor beide kunnen groeien.

 

Senior consultant Chantal

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

CHANTAL IN HET KORT

Functie:

Senior consultant

 

Werkzaam bij OnlyHuman:

januari 2018

 

Mail:

mail Chantal direct

 

Telefoon:
06-15198846

 

ONLYHUMAN ZOEKT

Dit zijn onze interne vacatures:

KOM IN CONTACT!

Ben jij of ken jij een vlammende (senior) consultant of communicatiemedewerker die het wel ziet zitten om voor A-klanten de beste matches te maken?   OnlyHuman breidt haar team uit om de grote ambities waar te maken. Wil jij daar integraal onderdeel van uitmaken?   Bel dan Rinske op 070 – 302 20 25

 
Chat met ons via WhatsApp