Ga naar OnlyHuman home

Onze werkwijze

Bij OnlyHuman houden we van de persoonlijke benadering en leren we je graag goed kennen

Onze werkwijze bij interim- en detacheringsopdrachten is gebaseerd op een cirkel van betrokkenheid, zo komen we gedurende zeven stappen tot een succesvolle samenwerking.

7 stappen werkwijze onlyhuman voor professionals

Stap 1: Intake & aanname

Bij OnlyHuman houden we van de persoonlijke benadering en leren we je graag goed kennen in een intakegesprek.

Tijdens dit gesprek staat het bespreken van je werkervaring, je ambities en je persoonlijk profiel centraal. Zo krijgen we een goed beeld van je drijfveren, je talenten en je wensen rondom een nieuwe baan of opdracht. Natuurlijk stellen wij ons ook aan je voor. Op deze manier weet je precies wat je van ons kunt verwachten.

Hoe kun je je het beste voorbereiden op een intakegesprek?

Denk alvast na over welke functies binnen de communicatie, marketing en online bij je passen en waarom, en welke wensen en behoeften jij hebt. En zorg natuurlijk voor een bijgewerkte CV.

Stap 2: Search & matching

Na het gesprek gaan wij aan de slag en houden we nauw contact met je. We gaan op zoek naar een opdracht en opdrachtgever die het beste bij jou past. Daarbij zoeken we specifiek naar een opdracht en opdrachtgever die goed aansluit bij jouw persoonlijke behoeften en drijfveren zoals besproken in de intake.

Stap 3: voorstellen mogelijke opdracht

We leggen de best matchende opdracht aan je voor.  als jij enthousiast bent stellen wij je voor aan de opdrachtgever.

Stap 4: Kennismaking

Ben jij enthousiast over de opdracht? Dan leggen we jouw profiel voor bij de opdrachtgever. Is deze net zo enthousiast als wij, dan plannen we een kennismaking in. We bereiden dit gesprek samen voor, waarbij je advies op maat krijgt met gerichte tips hoe je jezelf het beste presenteert en de kans op succes vergroot.

Stap 5: Start van jouw nieuwe opdracht

Na de start van jouw opdracht nemen we binnen twee dagen contact met je op, om te toetsen of de match succesvol is.

Stap 6: Monitoren en evalueren

Je maakt een plan van aanpak, welke we als rode draad aanhouden voor de evaluatiemomenten tijdens jouw opdracht. We geven je feedback op het plan van aanpak en je functioneren.

Evaluatiemomenten zijn:

  • Na de start van de opdracht nemen we binnen 2 dagen telefonisch contact op om te horen wat je eerste indruk is;
  • In overleg met de opdrachtgever voeren wij tijdens de opdracht evaluatiegesprekken;
  • Aan het einde van de opdracht vindt er een eindevaluatie plaats met alle betrokkenen. Hiervan krijg je een schriftelijk verslag.

De consultant is je vaste aanspreekpunt gedurende jouw hele opdracht.

Stap 7: Begeleiding & Carrièreplanning

Jouw groei en ontwikkeling staan voorop. Naast wat je tot nu toe hebt gedaan, brengen we ook jouw loopbaan in kaart. Zo geven we samen richting aan jouw carrière en kunnen we je optimaal faciliteren bij je professionele ontwikkeling en je voorstellen bij opdrachtgevers waar we de beste match zien. Want we zijn altijd op zoek naar die ene beste ‘klik’, zowel voor jou als voor de opdrachtgever.

Ben jij overtuigd?

en wil jij de volgende stap in jouw carrière zetten? Wie weet is er direct al een leuke opdracht beschikbaar. Maak jouw profiel bij ons aan, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Schrijf je in!