Perry Levenswaard
Consultant
Wat wilde je later worden toen je nog klein was?
Mijn eerste droom was om piloot te worden. Toen bleek dat ik helemáál niet van vliegen houd, dus dat was een kortdurend carrièrepad. Plus, schijnbaar mag je ook helemaal geen dutje doen als je onderweg bent en dat is juist mijn favoriete bezigheid in het vliegtuig. Kortom, ik zit prima onder mijn dekentje achterin.
Waarvoor kan jij om 3 uur ’s nachts wakker worden gemaakt?
Op het moment dat iemand in mijn naaste omgeving me nodig heeft, sta ik klaar, ook al is het om drie uur ’s nachts. Als iemand uit mijn naaste omgeving naast mijn bed staat met een bord versgemaakte roti kip, sta ik nog lachend op ook.
Wat is jouw favoriete plek in Nederland? En in het buitenland?
Het is misschien een doodzonde om te zeggen in de Hofstad, maar mijn hart ligt toch altijd nog wel aan het Hofplein: Rotterdam. Het helpt dat ik, sinds ik oud genoeg ben om zelf op pad te gaan, altijd alles in Rotterdam heb gedaan. Mijn bijbaantjes, studentenvereniging en uitgaan richtten zich altijd op de grootste stad in de buurt van Vlaardingen, waar ik opgegroeid ben. Logisch dat je die kant op gaat. Ik woon heel graag in Den Haag (er is ook niets mis met een tweede plek!), maar Rotterdam is de allermooiste rotstad die er is.
Ik heb op veel plaatsen gewoond, in Wenen, in Lissabon, in Granada, dus mijn favoriete plek in het buitenland is moeilijk kiezen. Vorig jaar was ik echter in Cuba en dat ligt nog zo vers in het geheugen dat ik eigenlijk geen andere keus heb dan Havana. Het ziet er niet overal even mooi uit, maar er hangt daar een sfeer die ik nergens anders heb gevoeld. Het voelt als een stad die misschien zijn glorietijden al heeft gehad, maar waar je dat tijdperk nog wel kunt proeven. Zittend aan de Malecón, uitkijkend over de Atlantische Oceaan, met de zeewind in je gezicht, kan het mooier?
Wat is het lekkerste gerecht dat je ooit op hebt?
Ik ben dus dol op eten, dus ik heb in de jaren gelukkig heerlijk kunnen eten. Deze keuze is dan ook niet makkelijk. Echter, een van de keren dat ik me kan herinneren dat ik letterlijk tranen in mijn ogen heb gehad van eten was in mijn favoriete restaurant in Stockholm, Stockholms Gästabud, een klein familierestaurantje midden in Gamla Stan, de oude stad. De eerste keer dat ik hier was, was ik een weekend alleen op reis, en het was het een koude dag. Mijn oog viel meteen op een classic: de Zweedse gehaktballetjes met aardappelpuree en rode bessen. We doen er vaak lacherig over als we bij IKEA zijn, maar om dit gerecht op authentieke wijze geserveerd te krijgen in een écht Zweeds familierestaurant, was absoluut een beleving. De boter in de saus en de liefde die je overal in de plek voelt, het was op dat moment precies wat ik nodig had en het was verrukkelijk. Ik ga elke keer als ik in Stockholm ben terug naar dit restaurant.
Op twee staat trouwens de pasta alla genovese van restaurant Ragú in Napels. Ik zal er nu niet over uitweiden, maar mocht je in de buurt zijn, gáán.
Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?
Ik weet niet of ik specifiek een ranglijst heb, maar ik heb wel een to-do list voor de komende tijd. Bovenaan staat een patisserie-cursus. Ik zou heel graag willen leren bakken en ik denk dat een cursus heel fijn is om een bepaalde basis te krijgen. Mocht je me willen spreken over een vacature, kan ik je misschien ook meteen uitleggen hoe je mijn favoriete millefeuille of entremet (sowieso een ferrero brulee entremet) maakt.