Ga naar OnlyHuman home

Kennissessie: De rol van de woordvoerder binnen een multidisciplinair communicatieteam tijdens de coronacrisis

OnlyHumanTalks

Deze partnersessie wordt aangeboden door Mister Wolf en OnlyHuman tijdens PubCom 2022, hét jaarlijkse Nationale Congres voor de communicatieprofessional in het publieke domein, georganiseerd door branchevereniging Logeion.

Een jaarlijks terugkerend thema in de politiek en de parlementaire redacties is de rol van de ‘vele’ woordvoerders bij de Rijksoverheid. Daarbij wordt voor het gemak de optelsom van alle communicatie-medewerkers in een frame gebruikt, om aan te geven hoeveel woordvoerders het kabinet nodig heeft om haar beleid te ‘verkopen’.

In werkelijkheid vormen woordvoerders slechts een klein deel van het grotere communicatie-apparaat van de Rijksoverheid. Met deze inhoudelijke sessie willen OnlyHuman en Mister Wolf de ‘betekenis’ duiden van de rol van woordvoerder binnen het multidisciplinaire communicatieteam en je laten ervaren welke dilemma’s zij tegenaan liepen ten tijde van de coronacrisis.

Mister Wolf

De sessie wordt gegeven door Robin Middel, onderdeel van Mister Wolf. Mister Wolf bestaat uit vijf gedreven communicatie-experts die zich richten op complexe onderwerpen die gevoelig liggen en in de schijnwerpers staan van samenleving, politiek en media. Onderwerpen die ertoe doen dus.

Met ingang van 1 februari 2022 zijn OnlyHuman en Mister Wolf een samenwerking aan gegaan. Met deze samenwerking ondersteunt Mister Wolf OnlyHuman op het gebied van strategisch communicatieadvies, management, communicatie- en mediastrategieontwikkeling en woordvoering bij de Rijksoverheid. Op het hoogste niveau, bij de meest ingewikkelde trajecten.

Robin Middel

Strategisch woordvoerder en interim-communicatiemanager met ervaring bij overheid en bedrijfsleven. Schakelt gemakkelijk tussen rollen als woordvoerder, meewerkend voorman, strategisch adviseur, leidinggevende, coach en projectleider. Als (voormalig) marineman gewend om in wisselende kleine en grote coalities te werken. Vertrouwen en korte lijnen van afstemming zijn daarbij essentieel; vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week. Een goede verhouding met het journalistieke netwerk is cruciaal. Is ook partner bij PR-bureau Havana Orange.

PubCom2022

Zorg dat jij er ook bij bent!

Ga naar de website van Logeion jouw ticket