Ga naar OnlyHuman home

Verslag: Inspiratiesessie Diversiteit & inclusie

OnlyHumanTalks

Het thema diversiteit & inclusie is en blijft actueel, zowel binnen de maatschappij in algemene zin, als binnen de werkomgeving. Op 22 september 2022 heeft OnlyHuman de inspiratiesessie met het thema diversiteit & inclusie georganiseerd, met als gastspreker dan Joris Luyendijk.

 

Stel: je kunt niet gediscrimineerd worden en je hoeft je nooit ergens aan te passen, omdat iedereen zich altijd aanpast aan jou. Stel dat je vervolgens ook nog de meest prestigieuze opleiding van het land hebt, zodat je ook daarop niet aangesproken kunt worden. Dan kun je dus niet weten hoe kwetsbaarheid voelt. Maar omdat je alles mee hebt en niks tegen, is de kans wel maximaal dat je het ver brengt in de samenleving.

Sta jij wel eens stil bij diversiteit en inclusie?

Om dit onderwerp bespreekbaar te maken, kennis te delen en elkaar te inspireren, hebben wij op 22 september een inspiratiesessie georganiseerd met gastspreker Joris Luyendijk. Aan de hand van het boek De zeven vinkjes, het boek dat hij eerder dit jaar heeft uitgebracht, werd het thema benaderd. Wat zijn die zeven vinkjes? Wat heeft dit voor invloed op een organisatie? In deze interactieve en prikkelende live-sessie ging Joris met de gasten in gesprek, hoe staan zij hierin en wat zijn hun gedachten hierover?

Nieuwsgierig naar de sessie? Bekijk de video!