Ga naar OnlyHuman home

Werken in het onderwijs

Ben jij een marketeer of communicatiemedewerker en ben je op zoek naar een nieuwe baan in het onderwijs? Dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zoeken marketing- communicatie- en online professionals die aan de slag willen bij hogescholen of universiteiten.

Werken bij hogescholen of universiteiten

Werken in het onderwijs gaat verder dan voor de klas staan, voor hogescholen en universiteiten is ook marketing en communicatie van groot belang. Voor de hogescholen en universiteiten in ons netwerk zoeken wij dan ook regelmatig marketingcommunicatie– en online specialisten.

Onze opdrachtgevers in het onderwijs

OnlyHuman bemiddelt tussen marketing- en communicatiespecialisten en onderwijsinstellingen in haar netwerk. Tot onze opdrachtgevers behoren bijvoorbeeld de TU Delft en TU/e in Eindhoven, Wageningen University & Research (WUR) en de Vrije Universiteit in Amsterdam (VU). Naast universiteiten bemiddelen we ook voor hogescholen  zoals Hogeschool Windesheim, Hogeschool Inholland en de Hogeschool van Amsterdam (Hva).  

Marketing binnen hogescholen en universiteiten

Binnen hogescholen en universiteiten is marketing een belangrijk aandachtspunt. Een aantal keer per jaar worden open dagen, kennismakingsdagen of voorlichtingsavonden georganiseerd en natuurlijk is het van belang dat daar voldoende potentiele studenten op af komen. Aan de marketingafdeling de taak om ervoor te zorgen dat scholieren op de hoogte zijn van deze dagen en een kijkje komen nemen. Als marketing professional ben je daarmee dus in grote mate verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe lichtingen studenten. 

Sector het onderwijs

Marketing en communicatie rondom wetenschappelijk onderzoek

Er kan echter meer komen kijken bij de marketingactiviteiten van universiteiten. Zo is het van belang om bij baanbrekend wetenschappelijk onderzoek samen met de wetenschappers te zorgen voor publiciteit en op de manier de faculteit of universiteit onder de aandacht te brengen. 

Social media steeds belangrijker

Voor hogescholen en universiteiten is het belangrijk om aanwezig te zijn waar de doelgroep zich bevindt. In veel gevallen is dat een platform zoals Instagram of Tiktok. Social media is dan ook een belangrijke pijler in de marketingstrategie. Hierdoor is er steeds meer vraag ontstaan naar social media specialisten die weten hoe ze via de verschillende platformen in contact kunnen komen met potentiële studenten. In sommige gevallen zoeken onderwijsinstellingen social media strategen, maar het kan ook gaan om creators die de juiste uiting kunnen maken. 

Wat wij jou beloven

 • Persoonlijke aanpak

  Wij vinden het belangrijk dat jij op je plek zit bij de juiste opdrachtgever. Daarom willen we weten wat jou drijft en waar jij energie van krijgt.

 • Extra begeleiding

  Als jij dat wilt bieden we je de optie om regelmatig een bila met ons te plannen of extra begeleiding te krijgen.

 • Persoonlijk contact

  Jouw ontwikkeling en werkplezier is voor ons belangrijk. Daarom houden we persoonlijk contact met jou om te kijken hoe het met jou gaat, of je voldoende leert en of je op je plek zit.

 • Online assessments & coaching

  Als je dat wilt, bieden we je de mogelijkheid om via een online assessment te kijken naar jouw talenten en drijfveren en je daarop te coachen.

 • Ons netwerk

  Onze lange relaties met onze opdrachtgevers werken in jouw voordeel en vergroten de kans op plaatsing.

Vaste banen en interim-werk

Voor onze opdrachtgevers zoeken wij zowel medewerkers die een vaste baan willen in het onderwijs als medewerkers die op interim-basis aan de slag gaan. Indien het gaat om een vaste baan, dan betekent dit dat je in dienst komt van de opdrachtgever. Je krijgt dan vaak een tijdelijk contract aangeboden van de onderwijsinstelling. Bij tijdelijke vacatures kan het gaan om detachering of een specifieke vraag naar freelancers/zzp’ers.

Daarom werken in het onderwijs

Als marketing- of communicatieprofessional in het onderwijs heb je vaak te maken met onderwerpen die spelen in de actualiteit, denk aan bepaald wetenschappelijk onderzoek dat op enig moment van groot belang is of de communicatie rondom de bouw van een nieuwe campus. Voor veel specialisten is het werken met actuele onderwerpen een belangrijke motivatie om in het onderwijs aan de slag te gaan. Daarnaast biedt het onderwijs een goede kans om belangrijke ervaring op te doen zoals de omgang met verschillende stakeholders. Heb je hier al ervaring mee, bijvoorbeeld doordat je bij de overheid hebt gewerkt, dan heb je vaak een streepje voor. 

Werken via OnlyHuman

Als je graag als professional aan de slag wilt binnen het domein van marketing, communicatie of online bij hogescholen en universiteiten ben je bij OnlyHuman op de juiste plek. Tot onze opdrachtgevers behoren een groot aantal bekende onderwijsinstellingen waar wij al lange tijd goede relaties mee hebben. We weten hierdoor goed wat er speelt, waarom er behoefte is aan een bepaalde specialist en in wat voor soort omgeving of team je komt te werken. Andersom betekent dit voor onze opdrachtgevers dat ze weten dat wij altijd iemand voorstellen die goed bij de organisatie past. Hierdoor is er wederzijds vertrouwen ontstaan en dat kan in jouw voordeel werken!

Aan de slag binnen het onderwijs?

Neem snel een kijkje bij al onze open vacatures en opdrachten en wellicht staat jouw volgende opdracht al klaar!

Bekijk vacatures