Ga naar OnlyHuman home

Werken bij de overheid

Werken binnen de overheid kan bij veel verschillende instellingen en organisaties. Zo kun je aan de slag binnen de Rijksoverheid of binnen provincies en gemeenten. Veel overheidsinstellingen zijn regelmatig op zoek naar marketing- en communicatieprofessionals.

Werken bij de Rijksoverheid

Werken bij de Rijksoverheid betekent werken aan en voor Nederland. De meeste mensen denken meteen aan ministeries als ze denken aan de Rijksoverheid. Maar de Rijksoverheid is breder, ook uitvoeringsorganisaties zoals de Belastingdienst of de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland behoren tot de Rijksoverheid. Daarnaast kun je ook aan de slag bij zelfstandige bestuursorganen zoals de Kamer van Koophandel, het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), de Sociale Verzekeringsbank (SVB) of de verschillende inspectiediensten. Met zo’n breed portfolio aan verschillende organisaties en instellingen kun je binnen de Rijksoverheid altijd een baan vinden die bij jou past. 

Werken bij provincies of gemeenten

De overheid is meer dan enkel de Rijksoverheid, ook provincies en gemeenten vallen onder de overheid. OnlyHuman bemiddeld tussen marketingcommunicatie– en online specialisten en bijna alle gemeenten in heel Nederland. Wil jij graag op lokaal niveau aan de slag en contact hebben met burgers of lokale belanghebbenden? Wil je iets betekenen voor de plek waar jij woont of opgegroeid bent? Dan zoeken wij jou!

Marketing-, communicatie- en online vacatures binnen de overheid

Binnen de overheid bestaat er een grote behoefte aan met name communicatieadviseurs. Het kan hierbij gaan om junior adviseurs die hun ervaring verder willen uitbreiden of verbreden, maar ook medior – en senior communicatieadviseurs zijn veelgevraagd. Naast de communicatieadviseur is er vaak ook vraag naar persvoorlichters, beleidsmedewerkers of senior adviseurs binnen een bepaald domein zoals de openbare ruimte of het sociale domein. 

Communicatiespecialist binnen de overheid

Als communicatiespecialist binnen de overheid ben jij in staat om relaties op te bouwen met burgers, omwonenden, belanghebbenden of welke andere partij dan ook. Diplomatie, discretie en de juiste toon zijn dan ook belangrijke aspecten die horen bij het vak van communicatieadviseur. Werken bij de overheid betekent dat je bijna altijd bezig met actuele ontwikkelingen. Zo kan het zijn dat je aan de slag gaat met crisiscommunicatie bijvoorbeeld rondom ontwikkelingen op het gebied van corona, of dat je advies geeft rondom nieuwe wetgeving zoals de Omgevingswet. 

Wat wij jou beloven

 • Persoonlijke aanpak

  Wij vinden het belangrijk dat jij op je plek zit bij de juiste opdrachtgever. Daarom willen we weten wat jou drijft en waar jij energie van krijgt.

 • Extra begeleiding

  Als jij dat wilt bieden we je de optie om regelmatig een bila met ons te plannen of extra begeleiding te krijgen.

 • Persoonlijk contact

  Jouw ontwikkeling en werkplezier is voor ons belangrijk. Daarom houden we persoonlijk contact met jou om te kijken hoe het met jou gaat, of je voldoende leert en of je op je plek zit.

 • Online assessments & coaching

  Als je dat wilt, bieden we je de mogelijkheid om via een online assessment te kijken naar jouw talenten en drijfveren en je daarop te coachen.

 • Ons netwerk

  Onze lange relaties met onze opdrachtgevers werken in jouw voordeel en vergroten de kans op plaatsing.

Verschillende banen en vacatures

OnlyHuman bemiddelt tussen marketing-, communicatie- en online specialisten en de overheid. Het kan hierbij gaan om vaste banen waarbij je in dienst komt van de overheid, maar het kan ook gaan om tijdelijk werk. In dat geval kun je via OnlyHuman gedetacheerd worden of als zzp’er/freelancer aan de slag. 

Werken bij de overheid is werken aan Nederland

De (Rijks)overheid is een gewilde werkgever en opdrachtgever. Het staat natuurlijk ook heel goed op je cv als je voor de overheid hebt gewerkt. Voor veel mensen speelt ook mee dat ze zich willen inzetten voor de publieke zaak en het algemeen belang. Daarbij is het natuurlijk heel mooi dat je als communicatieadviseur binnen de overheid direct invloed kunt oefenen op de communicatie tussen overheid en burger. Voor andere werkgevers is het een pré als iemand werkervaring heeft opgedaan binnen de overheid, vaak kun je er uit opmaken dat iemand diplomatieke capaciteiten heeft en kan omgaan met meerdere stakeholders. 

Werken via OnlyHuman

OnlyHuman is een van de vaste bemiddelaars tussen de (Rijks)overheid en marketing- communicatie- en online specialisten. In de meeste gevallen is er sprake van een jarenlange relatie met de verschillende overheidsinstanties. Dit betekent dat wij goed weten wat er speelt, wat er precies voor een bepaalde functie of opdracht nodig is en ook snappen in welke omgeving je terecht komt. Andersom betekent dit voor onze opdrachtgevers binnen de overheid dat ze weten dat wij altijd iemand voorstellen die goed bij dat specifieke onderdeel past. Hierdoor is er wederzijds vertrouwen ontstaan en dat kan in jouw voordeel werken!

Ook aan de slag als communicatieadviseur?

Neem een kijkje bij al onze communicatie vacatures, en wie weet start jij binnenkort aan een nieuwe opdracht als communicatieadviseur

Bekijk vacatures