OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

VACATURE Strategisch communicatieadviseur – HLTsamen (WB18296 – vaste baan)


Introductie

Co-creatie, netwerken, Factor C, collegeprogramma, medialandschap… bij deze woorden gaan jouw radartjes ogenblikkelijk draaien. Jij bent namelijk strategisch communicatieadviseur en ervaren woordvoerder in een politieke bestuurlijke/ gemeentelijke omgeving.

Organisatie

HLTsamen is de werkorganisatie van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. Deze drie karakteristieke gemeenten zijn geliefd om de hoge woonkwaliteit. Zij liggen in de bollenstreek, bij duinen, strand, weidegebied en Kagerplassen. De dorpen kennen een rijke cultuurhistorie, actief verenigingsleven en zijn volop in ontwikkeling. Bovendien zijn zij goed bereikbaar en dichtbij steden als Haarlem, Amsterdam, Den Haag en Leiden.

Bij HLTsamen werken zo’n 470 medewerkers voor de drie colleges, gemeenteraden en 80.000 inwoners. In de werkorganisatie HLTsamen staat de samenleving centraal. Zij werken nauw samen met de inwoners, ondernemers en verenigingen. Zij brengen mensen, hun ideeën en hun vragen bij elkaar, gaan creatief op zoek naar de beste oplossingen en vinden met elkaar het gemeenschappelijk belang. Inventief, krachtig en verbindend zijn voor hen belangrijke waarden.

Verbinding met de samenleving
De samenleving vraagt om zeggenschap en een gelijkwaardige opstelling van de gemeente. Andersom verwacht de gemeente meer zelfredzaamheid van de samenleving. In deze gelijkwaardige relatie wil de gemeente de motieven en drijfveren van inwoners, ondernemers en verenigingen kennen en daarover in gesprek blijven. Tegelijk verandert de wereld – gedreven door technologie – steeds sneller. Dat heeft impact op het omgaan met elkaar, zowel ‘live’ als ‘online’. Dit vraagt van alle medewerkers extra communicatieve vaardigheden en een goede infrastructuur.

Functie

Jij gaat specifiek voor de gemeente Lisse aan de slag. Hier ben jij, als Strategisch Communicatieadviseur, een essentiële schakel in het versterken van de relatie tussen samenleving en gemeente. Jij weet wat er speelt, op maatschappelijk en politiek vlak. Je kunt deze ontwikkelingen vervolgens vertalen naar communicatieve speerpunten. Je kiest daarbij voor een strategisch en proactief communicatiebeleid. Je reikt de organisatie strategische adviezen, tools en handvatten aan om verbinding te maken: tussen collega’s onderling en tussen bestuurders, werkorganisatie en de samenleving. Je versterkt hiermee de denk- en doekracht van je collega’s.

Eén functie, twee aandachtsgebieden
In deze functie heb je twee belangrijke aandachtsgebieden. Enerzijds werk je voor het college van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad. In deze rol adviseer je, ben je woordvoerder en geef je vorm aan het mediabeleid. Een open houding richting samenwerkingspartners en de pers zijn hierbij van essentieel belang. Anderzijds ben je de strategisch communicatieadviseur voor de vakmensen van het Sociaal domein. Hierbij is jouw taak om met hen mee te denken hoe zij co-creatie kunnen inzetten. Niet alleen voor het ontwikkelen van nieuw beleid, maar ook om de contacten met inwoners en maatschappelijke instellingen verder te versterken.

Functie eisen

 • Je bent een all-rounder die het team verrijkt met goede ervaring op het gebied van mediatraining, woordvoering en proactief persbeleid.
 • Een aanpakker en maatschappelijk up-to-date.
 • Je bent in staat zelfstandig vraagstukken op te pakken.
 • Wat je ontwikkelt weet je ook, samen met collega’s, uit te voeren.
 • Je weet te vertalen naar methodes en beleid en inspireert daarmee je collega’s en bestuurders.
 • Je staat met beide benen in de maatschappij, weet wat er speelt en bent bekend met het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving.
 • HBO werk- en denkniveau
 • Nieuwe communicatieprofessional, een echte netwerker
 • Je bent analytisch, omgevingsbewust, innovatief en strategisch
 • Ruime ervaring in (overheids)communicatie en woordvoerderschap
 • Je hebt affiniteit met het sociaal domein
 • Je werkt conform de methodiek van Factor C
 • Je werkt toekomstgericht en proactief

Aanbod

HLTsamen biedt een plek in een gemotiveerd team. Jij bouwt mee aan de verdere ontwikkeling van het team en de ontwikkeling van een dynamische organisatie waarin je met jouw ideeën en expertise het verschil kunt maken.
Het salaris is goed (maximaal) € 3.239,- (op basis van een 24-urige werkweek), salarisschaal 11 van de cao Gemeenten. Jouw standplaats is (gemeente) Lisse. Werkdagen in ieder geval op dinsdag en vrijdag, de derde dag in overleg, maar bij grote voorkeur op donderdag. Een assessment en screening kunnen deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mathanja Klop via 070-3022020 en/of per mail via mathanja.klop@onlyhuman.nl.

Solliciteren kan via onderstaande sollicitatiebutton tot 27 augustus. Wij kijken uit naar je reactie!
Solliciteren
Chat met ons via WhatsApp