OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

VACATURE Specialist interne communicatie en schrijftalent – Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (WS18403)


Introductie

Mooie rol voor communicatieadviseur met groot hart voor interne communicatie en tekstschrijven, bij een lucht- en ruimtevaartorganisatie (!)

Organisatie

Het NLR is dé Nederlandse kennisorganisatie voor het identificeren, ontwikkelen en toepassen van geavanceerde technologische kennis op het gebied van lucht- en ruimtevaart. Vanuit de locaties Amsterdam en Marknesse werken ze samen met 600 gedreven professionals aan het bereiken van de strategische ambities. Ieder vanuit eigen expertise, ieder met een eigen verantwoordelijkheid, zoveel mogelijk autonoom maar altijd afgestemd op elkaar en voor het gezamenlijke doel.

Het marketingcommunicatieteam bestaat uit 14 communicatie- en marketingmedewerkers. In deze functie werk je nauw samen met de afdeling Personeel en Organisatie, die cultuurontwikkeling en daaraan gekoppelde communicatie in haar portefeuille heeft. De vestiging in Amsterdam is recent gerenoveerd en in Marknesse is een prachtig nieuw gebouw gerealiseerd, beide volgens het concept van Het Nieuwe Werken.

Functie

Deze functie is nieuw binnen NLR. Zij willen hiermee een extra boost geven aan de interne communicatie.

Jij vertaalt, vanuit het interne communicatieplan, de NLR-strategie en cultuurontwikkeling naar heldere informatie die afgestemd is op de interne stakeholders en medewerkers, waarbij je gebruik maakt van moderne communicatiemiddelen en kanalen. Jouw stijl stimuleert het alignment.

Dit betekent voor NLR dat medewerkers kunnen lezen en schrijven met hun strategische ambities, trots zijn op hun werk én op NLR. Het is dus echt een specialistische functie die op de interne organisatie gericht is. Met jouw voelsprieten in de organisatie weet je feilloos wat er speelt, wat er over gecommuniceerd kan worden en op welke manier. Daarnaast ben je een goede schrijver. “Taal is jouw ding”, je toon is origineel, spreekt aan en nodigt uit om nieuwsgierig te zijn. Je maakt effectief gebruik van de hele communicatiemix en houdt daarin een natuurlijk ritme aan.

Functie eisen

Als interne communicatiespecialist breng je mee

  • HBO werk- en denkniveau en met een afgeronde communicatie opleiding;
  • minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • pro-actief, hands-on en origineel.
  • ervaring met interne communicatie bij verandertrajecten;
  • excellente beheersing van de Nederlandse taal en goede beheersing van de Engelse taal;
  • gevoel voor verhoudingen en ‘wat er speelt in een organisatie’;
  • optimale toepassing van social media en overige communicatiemiddelen;
  • affiniteit met een technische innovatieve omgeving waarin gewerkt wordt aan hoogwaardig toegepast onderzoek;
  • hoge mate van zelfstandigheid, maar altijd afgestemd op collega’s.

Aanbod

Het betreft een baan in loondienst, voor tenminste 32 uur per week. Standplaats is Amsterdam, maar je bent ook geregeld op locatie in Marknesse. Startdatum zo spoedig mogelijk. Een integriteitstest en het verkrijgen van een VOG zijn voorwaarden voor indiensttreding.

Voor meer informatie kan je terecht bij Mathanja Klop en Majella Mulder (mathanja.klop@onlyhuman.nl / majella.mulder@onlyhuman.nl of via telefoonnummer 070 – 302 20 20.

Solliciteren kan tot 20 november via onderstaande button. Wij kijken uit naar jouw reactie.
Solliciteren
Chat met ons via WhatsApp