OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

VACATURE Senior Webredacteur Newsroom – Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Den Haag (5917) – Den Haag


Introductie

Voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zijn we op zoek naar een senior webredacteur voor het team Newsroom. De kandidaat die wij zoeken is bekend met sociale media, websites en CMS Hippo, ervaring met podcast is een pre. Daarnaast heb je ervaring met het maken en/of inkopen van beeld (visuals, foto, video, infographic, animatie). Verder heb je gevoel voor taal, werk je nauwkeurig, kan je goed samenwerken, plannen en organiseren. Interesse? Reageer dan nu!


Organisatie

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) werkt aan brede maatschappelijke en politieke opgaven. Bijvoorbeeld aan een efficiënte bouw- en woningmarkt en één effectieve rijksdienst met een soepel functionerende bedrijfsvoering. Zo zijn ze ook verantwoordelijk voor slim beheer en ontwikkeling van het rijksvastgoed en een goede ontwikkeling van bestuurders en ambtenaren. Ze beschermen de nationale veiligheid en waarborgen de grondwet en koninkrijksrelaties. BZK is de hoeder van de democratie.


Directie Communicatie

De directie Communicatie vervult de rol van strategisch adviseur voor bewindspersonen, de ambtelijke top en beleids- en uitvoeringsdirecties. Het doel: het helpen ontwikkelen en realiseren van maatschappelijk gedragen beleid. Niet alleen via het toelichten van maatregelen, maar ook door ons te richten op het probleem waarvoor zij een oplossing bieden én de afwegingen die gemaakt worden. Zij werken iedere dag aan het realiseren van de lange termijn ambities van kabinet en departement. Maar ze voelen ons ook als een vis in het water bij het managen van de dagelijkse actualiteit, zoals bij kansen, issues en crises. Door het proactief inbrengen van kennis van wat er speelt en actueel is, zowel bij specifieke stakeholders als binnen het departement, draagt de directie Communicatie bij aan de kwaliteit van departementale besluitvorming. Dit doen ze samen met de beleidsdirecties, uitvoeringsorganisaties en andere partners binnen en buiten het Rijk.


Team Newsroom

De Newsroom is het centrale punt in de directie Communicatie. Zij brengen de buitenwereld naar binnen en sturen het BZK-beleid gericht en begrijpelijk weer naar buiten. De Newsroom is de maatschappelijke thermometer voor BZK die lange termijn trends signaleert en actuele omgevingsbeelden oplevert. Dit doen ze op basis van (social) media, webcare, onderzoek en maatschappelijke correspondentie. Daarnaast worden in de Newsroom nieuwsberichten, posts op social media en beelden geproduceerd die optimaal aansluiten bij de buitenwereld.


Team Newsroom bestaat uit (beeld)redacteuren, een specialist online interactie, media-analisten, onderzoekadviseurs en medewerkers maatschappelijke correspondentie.

Functie

Voor de vervanging van een collega, zoekt de Newsroom per direct en voor een periode van minimaal zes maanden tot maximaal twee jaar een ‘hands on’ social media adviseur / webredacteur (deeltijd).


De redacteur zorgt in de eerste plaats voor alle sociale media-uitingen op de BZK-kanalen over het onderwerp Bouwen&Energie. Indien voldoende gekwalificeerd, ondersteunt de redacteur ook de senior communicatieadviseur bij het opstellen van een social mediastrategie voor dit onderwerp. De andere werkzaamheden zijn zeer divers van aard en variëren van het redigeren en plaatsen van nieuwsberichten op Rijksoverheid.nl en Nieuwsbzk.nl, tot het maken van (tijdloze) content voor de social kanalen van BZK (Twitter, LinkedIn, Instagram en Facebook).


Overige werkzaamheden

 • Beleids- en communicatiecollega’s adviseren over de inzet van online middelen;
 • Bureaus briefen voor tekst- en beeldopdrachten;
 • Voorstellen doen voor tweetteksten van de bewindslieden;
 • Voorstellen doen voor de dorontwikkeling van Nieuwsbzk.nl;
 • Analyseren hoe de berichten het doen;
 • In geval van nood bijspringen bij de redactie van Rijksportaal (intranet).

Functie-eisen

De webredacteur voldoet aan dit profiel:

 • Je beschikt over HBO werk-en denkniveau (met een achtergrond in Media, Communicatie of Journalistiek);
 • Je hebt ervaring met en kennis van sociale media (Twitter, Facebook, LinkedIn en Instagram), websites en CMS (Hippo);
 • Je hebt ervaring met het maken en/of inkopen van beeld (visuals, foto, video, infographic, animatie).


Wensen

 • Je hebt kennis van CMS Hippo, Photoshop en de Beeldbank. Ervaring met podcast is een pre (20 ptn);
 • Je hebt ervaring met foto- en videobewerkingssoftware en webcare (10 ptn);
 • Je hebt ervaring met Rijksoverheid.nl en externe communicatie via sociale media. Ervaring met het maken van of ondersteunen bij een sociale mediastrategie is een pre (20 ptn);
 • Je hebt gevoel voor taal, nauwkeurigheid, samenwerken, plannen en organiseren, en beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit en creativiteit. Je schrijft makkelijk en kunt snel ingewikkelde informatie vertalen naar een heldere boodschap die past bij de doelgroep (20 ptn);
 • Je hebt ervaring en/of affiniteit met de organisatie van de opdrachtgever (20 ptn).

Aanbod

Een tijdelijke opdracht voor 20 – 22 uur per week. Startdatum is zo spoedig mogelijk voor een duur van 12 maanden. Standplaats is Den Haag.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Inge Nord 06- 41 77 19 76 of Cynthia Kop 06- 18 54 01 42 of per mail via inge.nord@onlyhuman.nl of cynthia.kop@onlyhuman.nl.


Solliciteren kan via onderstaande button tot en met maandag 14 juni 2021, 08.00u. De gesprekken zullen naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden eind week 24, begin week 25. We kijken uit naar je reactie!

Solliciteren
Neem contact op via WhatsApp