OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

VACATURE Senior Redacteur – Belastingdienst (5880) – Utrecht


Introductie

Voor de Belastingdienst zijn we op zoek naar 2 senior redacteuren voor 36 uur per week. De kandidaat die wij zoeken heeft minimaal drie jaar werkervaring als redacteur. Je hebt zicht op ontwikkelingen in het vakgebied en hebt affiniteit met de agile-methodiek scrum. Contentmanagementsystemen kennen weinig geheimen voor je en daarnaast heb je ervaring met werken aan technisch complexe formulieren en portalen. Werkervaring binnen de Rijksoverheid is een pre. Is dit iets voor jou? Reageer dan nu!

Organisatie

De Belastingdienst is verantwoordelijk voor de heffing, controle en inning van de rijksbelastingen. Naast fiscaal toezicht voert de Belastingdienst op een aantal niet-fiscale terreinen taken uit. De Belastingdienst heft en int premies volksverzekeringen, premies werknemersverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet. De dienst is uitvoerder van de huurtoeslag, zorgtoeslag, het kindgebonden budget en (vooralsnog) de kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst controleert de goederenstromen die het land binnenkomen op het gebied van veiligheid, gezondheid, economie en milieu (VGEM) en heft en int invoerrechten. De dienst is belast met de opsporing van fiscale en niet-fiscale fraude, mede in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Verder voert de Belastingdienst in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een aantal toezichtstaken uit op het terrein van economische ordening, zoals de controle op de deponeringsplicht van de jaarrekening.

Functie

Achtergrond opdracht

Bij de Belastingdienst zijn ze er voor álle Nederlanders. Daarom werken ze continu aan het verbeteren van hun dienstverlening. Bijvoorbeeld door het versimpelen van de online belastingaangifte of het inkorten van de brieven. Een belangrijk deel van dit werk wordt gedaan door de redactieteams online (RTO’s) binnen de directie Klantinteractie en –services (KI&S). Hier werken redacteuren, product-owners en planners samen aan content die dagelijks door miljoenen mensen wordt gelezen. Voor hun draait het om één ding: de gebruikers. Zijn zij tevreden, dan zijn zij het ook.


Werkzaamheden
Als redacteur maak je deel uit van RTO Burgers. Je vertaalt complexe fiscale informatie m.b.t. Toeslagen naar begrijpelijke webteksten, brieven, (online)formulieren en andere dienstverlenende content. Ook kijk je naar de huidige informatie: Welke pagina’s worden goed bezocht? Hoe verbeter je de klantreis in de brieven en formulieren? Geen dag is hierdoor hetzelfde, en je ontwikkelt je al snel op meerdere terreinen.

Het leuke is dat je meer doet dan schrijven alleen. Jij gaat echt als een redacteur anno 2020 te werk. Dat wil zeggen data-gedreven en analytisch. Je schakelt veel tussen verschillende typen mensen. Zo werk je nauw samen met de eind- en hoofdredactie, maar ook met juristen, het webcareteam en je collega’s van de BelastingTelefoon. Samen met hen zorg je dat de Belastingdienst stappen zet en dat hun content van een zes naar een negen gaat.

Functie-eisen

Jouw profiel

Je beschikt over een grote woordenschat en je taalgebruik is verrassend en vernieuwend, al gaat dit nooit ten koste van de structuur en logica in jouw teksten. Van nature verplaats je je makkelijk in de opdrachtgever en kun je zijn of haar vraag snel en nauwkeurig naar tekst en beeld te vertalen. Werken onder stress en tijdsdruk in onze dynamische omgeving gaat je bovendien gemakkelijk af.


Eisen

 • Je hebt een hbo-bachelor diploma communicatie of journalistiek;
 • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring als (web)redacteur;
 • Je hebt zicht op de trends en ontwikkelingen in het vakgebied;
 • Je hebt affiniteit met de agile-methodiek scrum;
 • Contentmanagementsystemen kennen weinig geheimen voor je;
 • Je hebt ervaring met werken aan technisch complexe formulieren en portalen;
 • Het is een pre wanneer je kennis van en werkervaring hebt op het gebied van communicatie binnen de (Rijks)overheid.


Competenties

 • Klantgerichtheid;
 • Analyseren;
 • Samenwerken;
 • Omgevingsbewustzijn;
 • Voortgangscontrole;
 • Schrijfvaardigheid

Aanbod

Een tijdelijke opdracht voor 36 uur per week. De startdatum is 13 juni 2021 en de einddatum is 1 januari 2022, met een optie op verlenging. Standplaats is Utrecht.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Inge Nord 06- 41 77 19 76 of Cynthia Kop 06- 18 54 01 42 of per mail via inge.nord@onlyhuman.nl of cynthia.kop@onlyhuman.nl


Solliciteren kan via onderstaande button tot en met maandag 7 juni 2021, 12.00 uur. We kijken uit naar je reactie!

Solliciteren
Neem contact op via WhatsApp