OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

VACATURE Senior Communicatieadviseur Project MS Teams – Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, 16-24 uur p.w. (6559) – Den Haag / Thuis werken


Introductie

Voor het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat zijn wij op zoek naar een gedreven senior communicatieadviseur project MS Teams voor 16-24 uur per week. De professional die wij zoeken, is proactief en creatief in het ontwikkelen van strategische plannen en tactische oplossingen. Je kent de weg in de communicatiekanalen en middelen binnen het Rijk maar kijkt ook naar nieuwe mogelijkheden en durft daarmee te experimenteren., Ben jij de professional die wij zoeken? Reageer dan nu!

Organisatie

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) staat voor een duurzaam, ondernemend Nederland. Ze zetten zich in voor een uitstekend ondernemersklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Door de juiste randvoorwaarden te creëren en door ondernemers de ruimte te geven om te vernieuwen en te groeien. Door aandacht te hebben voor onze natuur en leefomgeving. Door samenwerking te stimuleren tussen onderzoekers en ondernemers. Zo bouwen ze hun topposities in industrie, diensten en energie verder uit en investeren ze in een krachtig en duurzaam Nederland.

Er zijn sinds de coronacrisis binnen EZK-LNV verschillende voorzieningen beschikbaar gekomen die het werken op afstand makkelijker maken. Immers, de thuiswerkplek is nu de werkplek. Samenwerken op afstand is nu de norm. In maart 2021 is MS Teams concern breed beschikbaar gekomen als standaard veilige oplossing voor overleg, vergaderen en Chat (ca 13000 medewerkers verdeeld over kerndepartementen en diensten). Dit voor intern gebruik maar ook voor interpartementaal overleg en overleg met andere gasten. Sinds april 2021 bereiden ze een uitbreiding voor van deze basis functionaliteit, om veilig digitaal samen te werken in documenten, vanuit Teams en kanalen. Dit om bestaande werkprocessen beter te ondersteunen bij het veilig werken op afstand, wederom zowel voor intern gebruik als interdepartemental gebruik en samenwerken met andere gasten.

Het concern brede project legt daarbij de “snelweg” aan, geeft aan waar de “afslagen” zijn. plaatst de “verkeersborden”. De projecten binnen de diensten bepalen vervolgens hoe MS Teams specifiek ingezet wordt in het dienstonderdeel, wanneer en voor wie. Diensten en concern breed project bepalen met elkaar hoe ze grip kunnen blijven houden op de ontwikkelingen, wildgroei kunnen voorkomen en de eindgebruikers steeds hun weg kunnen blijven laten vinden. Kennisoverdracht betekent voor het generieke project het beschikbaar stellen van informatie over de EZK-LNV concern brede inrichting en voorzieningen inclusief de daarvoor benodigde instructies. De dienstonderdelen verzorgen de meer specifieke kennisoverdracht richting eindgebruikers. De eindgebruikers communicatie vindt plaats binnen het project van het het dienstonderdeel. Het generieke project stelt meer concern brede communicatie berichten op.

Functie

Deze opdracht valt uiteen in 2 delen ;

 1. Communicatiemedewerker Project MS Teams Concern breed: in deze rol stel je samen met de projectleider Generiek communicatieberichten op voor diverse stakeholders in het concern. Je werkt nauw samen met de functionele Consultant MS Teams rondom gebruikersaspecten van de inrichting waaronder de generieke instructies. documentatie. Omdat ze binnenkort de stap naar een generieke pilot met de dienstonderdelen hopen te nemen en na succesvolle afronding de generieke functionaliteit concern breed beschikbaar hopen te stellen via de dienstonderdelen is een communicatieplan en afstemming daarover met de dienstonderdelen wenselijk, bijv via de communicatiemedewerker van het dienstonderdeel . Je maakt deel uit van het projectteam Generiek dat verantwoordelijk is voor generieke beschikbaarstelling. Hierbij wordt de techniek geleverd door de vaste leverancier DICTU.
 2. Communicatiemedewerker Kerndepartement EZK en LNV (KD) : In deze rol maak je deel uit van het projectteam van het kerndepartement en verzorg je de communicatie tot op eindgebruikersniveau voor dit specifieke organisatieonderdeel onder aansturing van de projectleider KD en gebruik je dus de generieke opgestelde communicatieberichten voor de KD specifieke stakeholders en werk je het generieke communicatieplan voor KD verder uit.

Ze zijn voor beide delen op zoek naar een communicatieadviseur die ervaring heeft met veranderingsprocessen binnen het domein van informatie, ICT, bij voorkeur ook binnen de Rijksoverheid. Daarnaast zoeken ze iemand die het leuk vindt om na te denken over zowel een strategie als de uitvoering ervan. Goed om te weten is dat je voor beide delen het werk overneemt van een vertrekkende medewerker. Deze krijgt een andere functie maar blijft naar verwachting nog wel even verbonden aan EZK-LNV.

Functie-eisen

Het profiel van de senior communicatieadviseur MS Teams is;

 • Aantoonbare ervaring als communicatie professional bij grote organisaties in grote trajecten (minimaal drie jaar);
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Brede kennis van het communicatievakgebied (minimaal vijf jaar);
 • Je hebt minimaal drie jaar aantoonbare ervaring met project- en veranderingscommunicatie;
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring, op strategisch en tactisch niveau, bij voorkeur in een complexe organisatie;
 • Je bent in het bezit van een diploma van een relevante HBO- of WO-opleiding en je hebt aantoonbare/actuele kennis op het gebied van communicatie.


Wensen:

 • Je hebt ervaring in een communicatiefunctie bij de Rijksoverheid;
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies;
 • Je bent communicatief vaardig en een uitstekende netwerker;
 • Je bent zelfstandig en zelfsturend, maar bereikt het beste resultaat in samenwerking met anderen. Je weet daarbij resultaten te bereiken door samen te werken en bruggen te slaan;
 • Ervaring met communicatie rondom MS Teams en/of werkplek functionaliteiten bij grote organisaties;
 • Je hebt specifieke kennis en ervaring op het terrein van interne communicatie en verandercommunicatie (inclusief ervaring met (bewegend) beeld en andere interventies dan met geschreven tekst);
 • Je bent proactief en creatief in het ontwikkelen van strategische plannen en tactische oplossingen, kent de weg in de communicatiekanalen en middelen binnen het Rijk maar kijkt ook naar nieuwe mogelijkheden en durft daarmee te experimenteren;
 • Je hebt een goede politieke antenne en ervaring met het omgaan met weerstand;
 • Je bent gedreven in je vak en actualiseert je kennis voortdurend, waarbij je voorbij de grenzen van communicatie kijkt.

Aanbod

Een tijdelijke opdracht voor 16-24 uur per week. Startdatum is 24 januari 2022 en de einddatum is 23 april 2022. Er is een optie tot verlening van 2 x 3 maanden. Standplaats is Den Haag/ thuis werken.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Inge Nord 06- 41 77 19 76 of Carola van Duijn 06- 21 20 47 84 of per mail via inge.nord@onlyhuman.nl of carola.vanduijn@onlyhuman.nl.


Solliciteren kan via onderstaande button tot en met maandag 17 januari 2022, 16:30 uur. We kijken uit naar je reactie!

Solliciteren
Neem contact op via WhatsApp