OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

VACATURE Senior communicatieadviseur Project A16 – Rijkswaterstaat GPO, 32 uur p.w. (6473) – Utrecht


Introductie

Voor Rijkswaterstaat zijn wij op zoek naar een Senior communicatieadviseur die ruim ervaring heeft met complexe infrastructurele (DBFM-) projecten in de realisatiefase. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de gehele communicatieadvisering rond dit project, coördineer je de informatieverzoeken of vragen vanuit stakeholders en handelt deze af. En je denkt mee Herken jij jezelf hierin en ga jij begin 2022 graag aan de slag op het project A16 voor 32 uur per week? Dan horen wij graag van jou!

Organisatie

RWS is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving, waar voldoende groen en schoon water is en waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

A16 Rotterdam

RWS legt de A16 aan tussen A13 bij Rotterdam The Hague Airport en A16/A20 bij het Terbregseplein. De elk kilometer lange snelweg is van grote betekenis voor het gebied ten noorden van Rotterdam. De verkeersstromen wijzigen en de leefbaarheid rond A13 bij Overschie en A20 tussen het Kleinpolderplein en het Terbregseplein verbetert. De druk op de lokale wegen in Hillegersberg en Schiebroek neemt af en de reistijd Dordrecht-Den Haag wordt korter. De nieuwe verbinding draagt bij aan een betere bereikbaar- en leefbaarheid van de regio. Het project begon in 2005 met een uitgebreide verkenning van de doelen, resultaten en mogelijkheden. Sindsdien is hard gewerkt aan het vormgeven van de plannen, het inpassen van de weg en het maken van goede afspraken met partners in de omgeving. Na de publicatie van het Tracébesluit A16 Rotterdam in augustus 2016 is de voorbereiding van de realisatie van start gegaan. Het project is gegund aan De Groene Boog, een combinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, John Laing, Rebel en TBI. De Groene Boog is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en voorfinanciering van het project, plus onderhoud over een periode van twintig jaar. Begin 2019 is de eerste schop de grond ingegaan. In 2024 gaat de weg open voor verkeer.

Functie

De projecten van RWS hebben impact op de hele samenleving. Ze beïnvloeden onder meer omwonenden, bedrijven, weggebruikers, maatschappelijke organisaties en gemeenten. Een goede relatie met onze omgeving is dan ook essentieel. Als Communicatieadviseur lever jij een belangrijke bijdrage aan de inrichting en onderhoud van onze communicatie-uitingen. Je bent verantwoordelijk voor communicatieve expertise en inbreng op een afgebakend werkpakket en vormt een belangrijke schakel tussen RWS en de omgeving.

Wij zijn voor RWS op zoek naar een communicatieadviseur voor het RWS-project A16 Rotterdam. In deze functie ben je onderdeel van het cluster Omgeving en leg je verantwoording af aan de Omgevingsmanager. Je werkt in een team waarin iedereen vanuit zijn of haar eigen rol en kennis bijdraagt aan het gezamenlijke eindresultaat. Het cluster omgeving onderhoudt daartoe de contacten met de verschillende disciplines in de projectorganisatie, RWS diensten, bewoners en bestuurlijke stakeholders.

Je draagt bij aan het zichtbaar maken van RWS naar de buitenwereld, waarbij je kansen creëert om ons imago te versterken. Ook draag je bij aan de verbetering en professionalisering van ons omgevingsmanagement; je houdt je vakkennis actueel en deelt die proactief met anderen. Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend. Je hebt een groot analytisch vermogen en bent kritisch, accuraat, creatief, ondernemend en initiatiefrijk. Verder heb je ervaring met het opstellen van presentaties en je bent vaardig met tekstverwerking en spreadsheets.

Functie-eisen

  • Als Communicatieadviseur ben jij aantoonbaar succesvol in het behalen van communicatiedoelen en het bieden van ondersteuning ten aanzien van communicatie uitingen.
  • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met complexe infrastructurele projecten in de realisatiefase en het adviseren, begeleiden en ondersteunen van het management.
  • Daarnaast heb je aantoonbare ervaring met communicatieadvisering in een politiek-bestuurlijke omgeving en de coördinatie en afhandeling van informatieverzoeken of vragen vanuit stakeholders.
  • Kennis van DBFM-contracten is van belang gegeven de specifieke verdeling van verantwoordelijkheden tussen RWS, de combinatie van de uitvoerende bedrijven en de omgeving.

Aanbod

Het betreft een interim opdracht voor 32 uur per week. De startdatum is bij voorkeur per medio januari 2022. De opdracht loopt door tot in elk geval eind augustus 2022. Er is een optie tot verlenging met een jaar. Standplaats is Rotterdam/ vanuit huis gedurende de COVID maatregelen nog gelden.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Miranda Opstal 06-43 01 99 27 of Yvette Albers 06-22 33 82 47 of per mail via miranda.opstal@onlyhuman.nl of yvette.albers@onlyhuman.nl.


Solliciteren kan via onderstaande button tot en met woensdag 12 januari om 17:00 uur. Sollicitaties worden direct in behandeling genomen. We kijken uit naar je reactie!

Solliciteren
Neem contact op via WhatsApp