OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

VACATURE Senior Communicatieadviseur Inclusiviteit – Uitvoeringsorganisatie Bedrijfvoerings Rijk, 4 uur p.w. (6556) – ‘s-Gravenhage


Introductie

Voor Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk/ Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zijn we op zoek naar een senior communicatieadviseur inclusiviteit voor 4 uur per week. De kandidaat die wij zoeken, heeft minimaal 5 jaar ervaring als communicatieadviseur. Je hebt ruime ervaring met (digitale) rijksbrede interdepartementale communicatie. Je hebt Rijksoverheidservaring. Ben jij de kandidaat die wij zoeken? Reageer dan nu!

Organisatie

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) waarborgt de kernwaarden van de democratie. BZK staat voor een goed en slagvaardig openbaar bestuur en een overheid waar burgers op kunnen vertrouwen. Zo draagt BZK eraan bij dat burgers kunnen wonen in betaalbare, veilige en energiezuinige woningen, in buurten waar iedereen meetelt en meedoet en het prettig leven is. Daarnaast werkt BZK aan een kleinere en efficiëntere overheid, zodat met een minimum aan middelen het maximale voor burgers en bedrijven wordt bereikt. ‘Samen leven en wonen, in een democratische rechtsstaat, met een slagvaardig bestuur. BZK, duidelijk voor mensen.’


Uitvoeringorganisatie Bedrijfsvoering Rijk

Van, voor en door de overheid. Dat is Uitvoeringorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR). Ze lossen managementvraagstukken op en dragen bij aan complexe transities en implementaties, zoals in- of uitbestedingen. Ze bundelen hun kennis van onder andere interim-management, HR, organisatieontwikkeling, ICT en inkoop, en verbinden die met andere disciplines. UBR laat de overheid beter presteren. Omdat ze zich binnen de overheid richten op bedrijfsvoering, kunnen de collega’s zich bezighouden met hun taak. Zo maken ze samen het verschil. ‘UBR. Voor een ambitieuze overheid.’


Project

Het project Trainingen ‘Inclusief werven & selecteren’ (voorheen Bias) bevindt zich in de beheer fase (implementatie was in 2021). De communicatieadviseur valt onder het Projectbureau Inclusief werven en selecteren bestaande uit de programmamanager, inhoudelijk expert, projectondersteuner en een managementondersteuner.

Functie

In het kader van de rijksbrede aanbesteding van trainingen t.b.v. het werven en selecteren voor een inclusieve Rijksoverheid (BIAS trainingen) is in 2021 het programmabureau bij UBR P. ingericht. Een van de taken van het programmabureau is het verzorgen van de rijksbrede communicatie. Van de communicatieadviseur wordt o.a. het volgende verwacht:

 • Rijksbrede communicatiestrategie bepalen
 • Adviseren (Directoraat-generaal Overheidsorganisatie, communicatie adviseurs deelnemende rijksonderdelen)
 • Uitvoering geven aan strategie: denk aan promoten (nieuw) aanbod trainingen, stimuleren communicatie binnen departementen, ontwikkelen communicatiemiddelen, informatievoorziening websites/intranet etc.”


Daarbij is het belangrijk om verbinding te zoeken/houden met de communicatie-activiteiten op departementsniveau. Het is van groot belang dat de medewerker (rijks)overheidservaring met zich meebrengt.

Functie-eisen

Eisen:

 • Kandidaat heeft minstens WO werk- en denkniveau;
 • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring als communicatieadviseur;
 • Kandidaat heeft ruime ervaring met (digitale) rijksbrede interdepartementale communicatie;
 • Kandidaat heeft Rijksoverheidservaring.


Wensen:

 • Je hebt ervaring als communicatieadviseur;
 • Je hebt ervaring met (digitale) rijksbrede interdepartementale communicatie;
 • Ervaring / affiniteit met de organisatie van de opdrachtgever.


Competenties & Vaardigheden

 • Zelfstandigheid
 • Creativiteit
 • Samenwerken

Aanbod

Een tijdelijke opdracht voor 4 uur per week. Startdatum is z.s.m. tot 31 december 2022. Er is een optie tot verlening van 2 x 12 maanden. Standplaats is Den Haag.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mariska Klop 06- 41 88 88 41 of Jesse den Hollander 06- 34 48 52 24 of per mail via mariska.klop@onlyhuman.nl of jesse.denhollander@onlyhuman.nl.


Solliciteren kan via onderstaande button tot en met maandag 17 januari 2022, 11:30 uur. We kijken uit naar je reactie!

Solliciteren
Neem contact op via WhatsApp