OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

VACATURE Senior communicatieadviseur Cib – RIVM, Bilthoven (TA19007)


Introductie

Heb jij affiniteit met de gezondheidszorg? En minimaal 8-10 jaar werkervaring, bij voorkeur in complexe (overheids)organisaties? Dan past deze opdracht bij jou!

Organisatie

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is een kennisinstituut van de overheid. We doen onderzoek op het gebied van gezondheid en milieu. Van voeding en vaccinaties tot UV-straling en fijnstof. We verzamelen en verwerken wetenschappelijke kennis en maken deze beschikbaar voor onder meer professionals, beleidsmedewerkers en burgers. Daarnaast zorgen we voor de opzet en uitvoering van grote projecten, zoals het Rijksvaccinatieprogramma en diverse bevolkingsonderzoeken (o.a. borstkanker en darmkanker). Een onderdeel van het RIVM is het Centrum Infectieziektebestrijding. Dit centrum zorgt voor de preventie en bestrijding van infectieziekten, zoals mazelen, kinkhoest, griep en de ziekte van Lyme. Dat gebeurt in samenwerking met diverse partijen, waaronder GGD’en, huisartsen, patiëntenverenigingen en koepelorganisaties.

De Stafeenheid Communicatie & Documentaire Informatievoorziening (C&D) ondersteunt het primaire proces en het lijnmanagement en bestaat uit de afdelingen Corporate Communicatie (CC), Documentaire Informatievoorziening (DIV) en Programma’s & Projecten (P&P). Communicatieadviseurs en -medewerkers van de afdeling P&P werken op locatie binnen het primaire proces nauw samen met de inhoudelijk deskundigen aan uiteenlopende projecten en programma’s .

Functie

Voor deze functie ben je onderdeel van de Stafeenheid Communicatie & Documentaire Informatievoorziening en werk je voor het Centrum Infectieziektebestrijding (Cib).

Je werkt zelfstandig vanuit vastgestelde kaders mee aan de vernieuwing en ontwikkeling van een vaccinatiecampagne. Daarnaast voer je verschillende andere opdrachten vanuit het Cib uit. Je werkt samen met inhoudelijke deskundigen zoals medisch adviseurs en collega’s binnen het communicatieteam. Je rol en werkwijze zijn afhankelijk van de verschillende (deel-)projecten binnen je portefeuille en variëren van strategisch adviseur en procesbegeleider tot coördinator, sparringpartner doen van uitvoerend werk. Je zet de RIVM communicatiestrategie om naar concrete communicatieplannen voor verschillende doelgroepen en via verschillende kanalen. Deze strategie voer je consistent door in advies en reguliere (online) middelen. Belangrijk is dat je bijdraagt aan vernieuwing en beweging en hierbij ook zelf creatieve ideeën inbrengt. Je kunt complexe boodschappen omzetten naar heldere teksten en beeld. Je beschikt over politiek bestuurlijke sensitiviteit en bent in staat om bij te dragen aan het opbouwen van een netwerk met stakeholders en partners, midden in de maatschappij.

Tijdens het dagelijkse werk leg je functioneel verantwoording af aan de interne opdrachtgevers.
Hiërarchisch val je onder het afdelingshoofd P&P binnen C&D.

Taken en verantwoordelijkheden:
 • Je bent de schakel tussen je interne opdrachtgevers en stakeholders/partners;
 • Je coördineert de dagelijkse werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden voor de communicatie over een publiekscampagne en de andere opdrachten binnen je portefeuille;
 • Snel en kundig reageren op maatschappelijke onrust door de juiste inhoudelijke boodschap op de juiste toon bij de doelgroep onder de aandacht te brengen, zowel in tekst en beeld
 • Je signaleert politiek en bestuurlijke zaken en vertaalt deze naar passende in- en externe communicatie;
 • Je vindt de juiste balans in de invulling van middelen om de strategie te ondersteunen;
 • Je adviseert en ondersteunt de interne opdrachtgevers op een proactieve manier.

Functie eisen

 • minimaal 8-10 jaar werkervaring, bij voorkeur in complexe (overheids)organisaties;
 • kennis van tactische en strategische inzet van digitale communicatie en positionering;
 • ervaring met het aansturen van bureaus en externe partijen;
 • je hebt affiniteit met de gezondheidszorg;
 • affiniteit met social media en met werken in multidisciplinaire teams (zoals SCRUM);
 • hoofdzaken van bijzaken kunnen onderscheiden; met oog voor zowel de lange als de korte termijn;
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en kennis van de Nederlandse taal;
 • ervaring met politiek-maatschappelijke verhoudingen en oog voor issues die spelen in de publieke opinie.


Persoonlijk:
 • flexibel en breed inzetbaar;
 • teamspeler;
 • voor verschillende rollen binnen een samenwerkingsproces;
 • goede contactuele vaardigheden;
 • daadkrachtig, initiatiefrijk en ondernemend met lef;
 • positieve grondhouding en vasthoudend bij lange termijn processen, handelt hierbij oplossingsgericht;
 • je voelt je thuis in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Aanbod

Een opdracht tot 31 december 2019 voor 32/36 uur per week met optie tot verlenging. Starts is z.s.m en de standplaats is Bilthoven.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Miranda Opstal en Michiel Keizer via telefoonnummer 070-3022020 en/of per mail miranda.opstal@onlyhuman.nl en michiel.keizer@onlyhuman.nl

Reageren kan via onderstaande button tot 17 januari 2019, 10:00 uur. We kijken uit naar je reactie!
Solliciteren
Chat met ons via WhatsApp