OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

VACATURE PR-Adviseur – HvdM, Den Haag (vaste baan) (4678)


Introductie

Ben jij op zoek naar een uitdagende en veelzijdige functie waarbij je gave, creatieve en verrassende PR-campagnes bedenkt en uitvoert? Wil je dit doen voor onderwerpen met een maatschappelijke relevantie en impact? Ga jij voor kwaliteit, duurzame (klant)relaties en diepgang? En wil je dit doen met een hecht team en binnen een gedegen en gerenommeerd PR-Bureau? Dan hebben wij dé baan voor jou!

Organisatie

HvdM is een PR-bureau in Den Haag dat organisaties adviseert, begeleidt en ondersteunt op het gebied van marketing PR, corporate PR en maatschappelijke PR. Dit doen zij met een gedreven, enthousiast, betrokken en professioneel team van PR-adviseurs. Als team zorgen zij voor strategische PR-plannen, onderbouwd vanuit actuele communicatie- en gedragstheorieën en met meetbare doelstellingen en resultaten. Partnership, commitment en verbinding met hun opdrachtgevers is hiervoor een voorwaarde: HvdM is als het ware het verlengstuk van de communicatieafdeling. 

Met een hoge kwaliteitsstandaard in strategische advisering, creativiteit en programma-uitvoering is HvdM een gedegen en creatieve partner voor organisaties. Zij bouwen aan én voort op lange klantrelaties met o.a. Samsung, Arla Foods en chemiebedrijf Stahl. Maar ook op het gebied van publiekscampagnes om bijv. huiselijk geweld, cybercrime en depressies tegen te gaan, zijn zij voor diverse ministeries al jarenlang een vaste partner. Dat zij goed zijn in wat zij doen blijkt ook uit de prijzen die zij voor diverse campagnes hebben gewonnen zoals een ADCN Lamp, een Effie, Esprix award, IPRA awards en European Excellence awards.

Dit alles doen zij met een hecht en open team van 14 collega’s, waar ontwikkeling, samenwerken, inspireren en betrokkenheid de cultuur kenmerken. Ook leuk om te weten: de oprichter van HvdM is de grondlegger van het PR-vak in Nederland. HvdM bestaat dan ook al ruim 65 jaar.

Functie

HvdM wordt door steeds meer opdrachtgevers als PR-adviesbureau ingeschakeld en daarom zijn zij op zoek naar uitbreiding van hun team van PR-adviseurs. Jouw portefeuille zal bestaan uit een mix van opdrachten voor het bedrijfsleven en PR-campagnes voor de overheid. 

Als PR-adviseur bedenk je creatieve PR-programma’s die goed zijn onderbouwd. Daarmee verras jij opdrachtgevers met resultaten die boven verwachting zijn. Je adviseert opdrachtgevers over PR-vraagstukken, waarbij je de organisatiestrategie vertaalt naar een PR-strategie. Je bedenkt PR-programma’s, zet uiteenlopende kanalen en middelen in en maakt content zoals artikelen, infographics en video’s. Hierbij werk je nauw samen met opdrachtgevers, designers en reclamebureaus. Daarin zorg je voor de coördinatie van de uitvoering van de communicatieprogramma’s en bewaak je de voortgang en doelstellingen. Als PR-Adviseur zorg je voor een stakeholderanalyse en breng je de key influencers (journalisten, vloggers en experts) in kaart. Vervolgens leg en onderhoud je de contacten met deze stakeholders en influencers. Je organiseert bijeenkomsten en evenementen. Ook draag je bij aan pitches om nieuwe opdrachten naar binnen te halen.

Dit alles doe je natuurlijk niet alleen, maar altijd met een team dat bestaat uit een junior-, medior- en senior-adviseur. Het geheel is immers meer dan de som van de delen!

Functie eisen

Jouw profiel
Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding in de richting van bijvoorbeeld communicatie, marketing, psychologie of sociologie. Maar meest belangrijk is dat je minimaal 8 jaar werkervaring hebt in het communicatievak, waarvan bij voorkeur minstens 4 tot 6 jaar aan bureauzijde. Vanuit je ervaring ben je gewend zelfstadig projecten te draaien en projectverantwoordelijk te zijn. Als communicatieadviseur heb je ervaring met het bedenken en uitvoeren van PR-programma’s, contentontwikkeling, stakeholder- en influencermanagement en de organisatie van events. Je bent gewend om videoproducties, fotografie, infographics en branded content aan te sturen. Daarnaast ben je zelf ook bedreven in het ontwikkelen van content, zoals persinformatie, communicatietoolkits, blogs en social mediacontent. Je zorgt voor en bewaakt programmabudgetten. Jouw campagnes zijn aansprekend, creatief en hebben impact. Je bent politiek sensitief en hebt een goede antenne ontwikkeld voor de verschillende (politieke) belangen. Vanuit je rol als PR-adviseur aan bureauzijde, snap je waar het om gaat, ben je gewend door te pakken en bent daarin doortastend.

Wie ben jij?
Je bent enthousiast, communicatief sterk, klantgericht, hebt hart voor het communicatievak, kunt veel werk verzetten en hebt een hoge kwaliteit standaard. Je bent een snelle denker en hebt strategische denkkracht; voor jou is het vanzelfsprekend om een concreet, inhoudelijk onderbouwd en resultaatgericht plan te schrijven en te presenteren. Je hebt overtuigingskracht en flair. Met jouw energie, creativiteit en leergierige houding krijg jij opdrachtgevers mee en inspireer je collega’s. Je houdt van uitdaging en afwisseling, waarbij je prioriteiten stelt en flexibel bent. Je bent gedreven, pakt door en energiek. Je wilt écht toegevoegde waarde hebben. Maatschappelijke relevantie vind jij daarbij belangrijk. Je bent positief ingesteld, oplossingsgericht en innovatief.

Wat brengt HvdM jou?
We vragen misschien veel maar daar staat ook wat tegenover! Je komt namelijk te werken in een team waar je meer dan welkom bent. Een team dat elkaar ondersteunt, inspireert, hard werkt maar ook veel plezier met elkaar maakt. Jouw persoonlijke ontwikkeling en groei wordt gestimuleerd door middel van coaching, training on the job en opleidingen. Inspirerende kennissessies op kantoor helpen jou ook vakinhoudelijk bij te blijven. En dat allemaal bij een organisatie waarbij kwaliteit en gedegenheid de boventoon voeren. Een organisatie waar de klantrelatie is gebaseerd op samenwerking, commitment en vertrouwen. HvdM gaat niet voor de “quick wins”, maar voor langdurige en meetbare effecten van campagnes. Wie wil daar nu geen onderdeel van uit maken?!

Aanbod

HvdM biedt jou een functie voor 30 tot 37,5 uur per week, om te beginnen voor de duur van een jaar. Uiteraard is het de intentie dit te verlengen. Zij bieden een marktconform salaris, met uiteraard 8% vakantiegeld, 25 vakantiedagen en 3 extra roostervrije dagen (bij fulltime dienstverband), een 13e maand, uitstekende pensioenregeling en een opleidingsbudget per jaar.

Je krijgt een prachtige werkplek met uitzicht over de skyline van Den Haag en tosti’s tussen de middag!

Enthousiast?

Solliciteer dan direct via de website van OnlyHuman. Heb je nog vragen? Michelle Bossers-Doeve is de verantwoordelijke consultant en bereikbaar op nummer 06-333 125 44 of via mail michelle.bossers@onlyhuman.nl.

Solliciteren
Chat met ons via WhatsApp