OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

VACATURE Online Adviseur – Belastingdienst, 32 uur p.w. (6572) – Utrecht/thuis


Introductie

Ben jij per direct beschikbaar voor minimaal 32 uur per week en ga je graag aan de slag met een uitdagend project binnen de Belastingdienst? Maak je graag de vertaalslag van online functionaliteiten naar communicatieve toepassingen en kennen gepersonaliseerd intranet en taxonomie/waardelijsten geen geheimen voor je. Ben je communicatief ijzersterk én ga je uitdagingen op het gebied van stakeholdermanagement niet uit de weg. In de rol van senior online adviseur vorm jij de schakel tussen wat het ontwikkelteam en communicatiebureau opleveren naar de online redacteuren, communicatieadviseurs en overige stakeholders. Is deze rol iets voor jou? Reageer dan nu!

Organisatie

De Belastingdienst is verantwoordelijk voor de heffing, controle en inning van de rijksbelastingen. Naast fiscaal toezicht voert de Belastingdienst op een aantal niet-fiscale terreinen taken uit. Ze heft en int premies volksverzekeringen, premies werknemersverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet. De dienst is uitvoerder van de huurtoeslag, zorgtoeslag, het kindgebonden budget en (vooralsnog) de kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst controleert de goederenstromen die het land binnenkomen op het gebied van veiligheid, gezondheid, economie en milieu (VGEM) en heft en int invoerrechten. De dienst is belast met de opsporing van fiscale en niet-fiscale fraude, mede in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Verder voert de Belastingdienst in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een aantal toezichtstaken uit op het terrein van economische ordening, zoals de controle op de deponeringsplicht van de jaarrekening.


De Belastingdienst ligt al geruime tijd onder een vergrootglas zowel bij de politiek, de media, als burgers en bedrijven. Dat raakt ook de medewerkers in de organisatie en van Corporate Dienst Communicatie (CDC). De Corporate Dienst Communicatie levert een bijdrage op het vlak van uitvoerings- en corporate communicatie. Dat vraagt op onderdelen om een andere bijdrage en focus. Ook van het team Content, redactie & nieuws (CRN). Het team CRN maakt zich hard voor een doel(groep)gerichte integrale inzet van content en kanalen. Ook sturen ze bij vanuit inzicht op de effectiviteit hiervan.

Functie

Als senior online adviseur ben jij verantwoordelijk voor een tweetal deelprojecten voor het gepersonaliseerde intranet van de Belastingdienst.

Coördinator taxanomie intranet Belastingdienst

Fase 1

 • In samenwerking met product owner en business analist implementeren van taxanomie /waardelijst voor nieuws;
 • Training: leren werken met taxonomie voor redacteuren;
 • Coördinatie van taggen bestaande content (nieuws) met nieuwe taxonomie;
 • aanvullen taxonomie-documentatie;
 • Inrichting en implementatie van aangepaste werkprocessen binnen communicatie (bv. werken met metadatering van content).


Fase 2

 • Op basis van informatieanalyses en in samenwerking met inhoudsdeskundigen in de organisatie en redactie ontwikkelen van waardelijsten voor statische content;
 • Coördinatie van pilots voor implementatie van waardelijsten voor subsites met statische content.


Implementatie gepersonaliseerd intranet Belastingdienst

 • In samenwerking met de product owner van het intranet voer je regie op de uitvoering van het implementatieplan. Aandachtsgebied van de product owner is functionaliteit, jouw aandachtsgebied is impact op content, redactionele werkwijzen en processen en communicatie;
 • Regie op uitvoering communicatieplan en implementatiecampagne;
 • Linking pin naar campagnebureau;
 • Linking pin tussen team dat functionaliteiten voorbereidt en realiseert, en communicatie-adviseurs en redactie.

Functie-eisen

In deze rol van online adviseur is het van belang dat je beschikt over voldoende online kennis van CMS-en, minimaal basiskennis hebt over opstellen en toepassen van taxonomieën/waardenlijsten. Je vormt de schakel wat het ontwikkelteam en communicatiebureau opleveren naar de online redacteuren, communicatieadviseurs en business. Dat vraagt om iemand die communicatief sterk is en in staat is goed verbinding te maken met en vertaling voor stakeholders zoals online redacteuren en communicatieadviseurs, het MT van CDC en bestuurders in de organisatie.


Het profiel van de online adviseur:

 • Ervaring met het ontwikkelen en implementeren van metadata onder meer op basis van informatieanalyses;
 • Ervaring met het professionaliseren van redacties en redactionele processen;
 • Ervaring met projectleiding/coördinatie binnen politiek gevoelige en complexe projecten;
 • In staat om online functionaliteiten door te vertalen naar communicatieve toepassingen;
 • WordPress en DXP;
 • Webstatistiekenprogramma zoals matomo of google analytics.


Benodigde competenties:

 • Analytisch
 • Overtuigingskracht
 • Communicatief


Aanvullende functie-eisen:

 • Gevorderde kennis van online communicatie (usability, SEO, toegankelijkheid, etc.);
 • Ervaring met werken in grote (semi-overheids) organisaties met complexe structuren en lange afstemmingslijnen

Aanbod

Een tijdelijke opdracht voor 32 uur per week. Vaste werkdagen zijn dinsdag, donderdag en vrijdag. Startdatum is zo spoedig mogelijk en de einddatum is 31 maart 2022. Standplaats is Utrecht. Momenteel werk je zoveel mogelijk vanuit huis.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Femke Polderman 06- 57 52 68 11 of Cynthia Kop 06- 18 54 01 42 of per mail via femke.polderman@onlyhuman.nl of cynthia.kop@onlyhuman.nl.


Solliciteren kan via onderstaande button tot en met donderdag 20 januari 2022, 09:00 uur. We kijken uit naar je reactie!

Solliciteren
Neem contact op via WhatsApp