OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

VACATURE Medior Communicatieadviseur Stadsontwikkeling Bouwen en Wonen – Gemeente Rotterdam BCO, Rotterdam (5920) – Rotterdam


Introductie

Voor Gemeente Rotterdam zijn we op zoek naar een medior communicatieadviseur voor 24 uur per week voor het programma Stadsontwikkeling Bouwen en Wonen. Jij zet het contact met wijkbewoners om in concrete acties. Werken voor de Rotterdammer, dat is waar je hart sneller van gaat kloppen en je vingers sneller van gaan typen. Wil jij werken aan de kwaliteitsverbetering van het huidige woningaanbod, de aanpak van huisjesmelkers én het verbeteren van de buitenruimte? Dan komen wij graag met je in contact!

Organisatie

Rotterdam groeit en is enorm in trek. De stad heeft er in 2030 zo’n 65.000 inwoners bij. Die groei zorgt voor allerlei uitdagingen. Hoe huisvesten ze al die inwoners? Waar werken ze, waar brengen zij hun vrije tijd door, en hoe komen ze daar? Rotterdam is een stad voor de toekomst, en loopt voorop in de Energietransitie en Klimaatadaptatie.


Het cluster Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam speelt een belangrijke rol in het aangaan van de uitdagingen en het vervullen van ambities. Om Rotterdam gezond, aantrekkelijk en economisch sterk te maken voor nu en de volgende generaties. Ze durven, proberen en doen. Samen met de stad zorgen zij voor ontwikkeling van een groene openbare ruimte en het gebruik daarvan. Ook werken ze aan een goed klimaat voor ondernemers en zorgen ze dat Rotterdam een klimaatbestendige stad is om veilig in te wonen en te werken. Ze houden Rotterdam bereikbaar en laten mobiliteit bijdragen aan de ontwikkeling van de stad en haar inwoners. Er is voldoende ruimte voor voetgangers, fietsers en OV. Uitstootvrije mobiliteit wordt gestimuleerd.


De afdeling
Als Communicatieadviseur voor Stadsontwikkeling val je onder de afdeling Communicatie van het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning (BCO). De afdeling van ruim 300 communicatieadviseurs en specialisten heeft communicatieteams die zich volledig richten op een van de zes clusters van de gemeente Rotterdam.

Functie

Als medior communicatieadviseur ga je aan de slag bij het cluster Stadsontwikkeling op de afdeling Bouwen en Wonen. Je werkt aan projecten die invulling geven aan de bouwopgave van de gemeente Rotterdam, kwaliteitsverbetering van het huidige woningaanbod, aanpak van huisjesmelkers en het verbeteren van de buitenruimte.


Jouw profiel

 • Omgevingsbewust, je hebt een antenne voor bestuursgevoelige kwesties en je weet wanneer je welke paden kan behandelen;
 • Proactief, je adviseert en bent sterk in het formuleren van kernboodschappen Je bedenkt, creëert, coördineert de ontwikkeling van communicatiemiddelen waarbij de inzet van social media steeds belangrijker wordt;
 • Hands-on mentaliteit, je weet van aanpakken;
 • Snel kunnen schakelen, je blijft niet hangen in onderwerpen;
 • Zelfstandig, je vraagt waar nodig, maar adviseert en handelt ook ongevraagd;
 • Teamspeler, je houdt van werken in een team;
 • Adviesvaardig, je weet hoe je doordacht, creatief, rekening houdend met de wensen, maar soms buiten de kaders moet adviseren;
 • Flexibel, je schakelt gemakkelijk tussen de verschillende werkzaamheden en onderwerpen;
 • Enthousiast, je doet je werk met liefde en enthousiasme;
 • Je draagt bij aan inclusieve communicatie door gemeente Rotterdam;
 • Je signaleert kansen om het contact met wijkbewoners over de woningbouw- en buitenruimteprojecten verder te versterken en om onze boodschappen effectief voor het voetlicht te brengen. Je zet deze kansen om in concrete acties.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een relevante afgeronde hbo-opleiding (communicatie / openbaar bestuur / maatschappij / psychologie);
 • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring in het communicatie vakgebied en ervaring bij een (semi)-overheidsorganisatie met minimaal 200 medewerkers, opgedaan in de afgelopen 5 jaar.


Wensen

 • Je bent een overtuigende gesprekspartner voor projectmanagers, beleidsadviseurs en directie;
 • Je hebt kennis en ervaring met woordvoering;
 • Je hebt kennis van en ervaring met de inzet van social media of applicaties;
 • Je hebt ervaring met het aansturen van communicatiebureaus, tekstschrijvers en AV-producenten;
 • Je hebt kennis en ervaring met het ontwikkelen en inzetten van campagnes.

Aanbod

Een tijdelijke opdracht voor 24 uur per week. Startdatum is zo spoedig mogelijk, naar verwachting 5 juli 2021 en de einddatum is 31 maart 2022 (met optie tot verlenging van 2 x 12 maanden). Standplaats is Rotterdam (wisselende locaties). De opdracht zal conform het huidige Covid-19 beleid niet vanuit een gemeentelijk kantoor kunnen worden uitgevoerd.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Femke Polderman 06-57 52 68 11 of Juul Braat 06- 42 06 40 38 of per mail via femke.polderman@onlyhuman.nl of juul.braat@onlyhuman.nl.


Solliciteren kan via onderstaande button tot en met maandag 14 juni 2021, 08:00 uur. We kijken uit naar je reactie!

Solliciteren
Neem contact op via WhatsApp