OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

VACATURE Medewerker Webcare Covid-19 – Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, 32-36 uur p.w. (6554) – Den Haag/thuis


Introductie

Voor het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn we op zoek naar een Medewerker Webcare Covid-19 voor 32-36 uur per week. De kandidaat die wij zoeken heeft ervaring heeft met klantcontact, bij voorkeur met webcare. Je hebt empathisch vermogen en kunt goed omgaan met feedback. Ook ben je nieuwsgierig, flexibel en stressbestendig. Ben jij de kandidaat die wij zoeken? Reageer dan nu!


Organisatie

Bij VWS zetten ze zich in voor een gezond, veerkrachtig en fit Nederland. Met en voor iedereen. Wat ze doen, doet ertoe en dat voel je. Je werkt samen met betrokken, bevlogen en deskundige mensen met een groot hart voor hun werk. Die elkaar zowel persoonlijke aandacht als professionele ruimte geven. Binnen een deskundige en daadkrachtige organisatie die voortdurend moet vernieuwen en in oplossingen denkt. Altijd vanuit zoveel mogelijk verschillende perspectieven. En in nauwe samenwerking met partners, collega-ministeries, zorgprofessionals en burgers.


De directie Communicatie (DCo) is verantwoordelijk voor alle in- en externe communicatie. De pers te woord staan, een toespraak voor de minister schrijven, externe presentaties voorbereiden, communicatieplannen opstellen, campagnes bedenken en uitvoeren, vragen van burgers beantwoorden, (web)teksten schrijven voor rijksoverheid.nl en het Rijksportaal, social media: DCo verricht de meest uiteenlopende taken. Open communicatie is absoluut noodzakelijk voor een goed begrip van het beleid. De doelgroep bestaat uit 17 miljoen Nederlanders. Of het nu gaat om grote veranderingen in de zorg, voedselveiligheid of bijvoorbeeld euthanasie: iedereen wil weten hoe het zit. De DCo-medewerkers zien het als hun taak om relevante informatie zo goed en duidelijk mogelijk voor het voetlicht te brengen. Het zijn allemaal specialisten, die vanuit strategische adviesteams op integrale wijze het totale communicatieveld behandelen.


Het webcareteam bestaat uit vijf personen en valt onder het cluster publiekscommunicatie Corona van de directie Communicatie. De webcaremedewerkers beantwoorden vragen van het publiek over corona (vaccinatie) en andere VWS-onderwerpen. En waar mogelijk verwijzen ze door naar samenwerkende partners als het RIVM, GGD Nederland, zorginstanties en ministeries. Zij werken op weekdagen en incidenteel ook ‘s avonds en in het weekend.

Functie

De bestrijding van het coronavirus en de campagnes hierover leveren veel aandacht in de media en in de samenleving. Een snelle, zorgvuldige en informatieve beantwoording van de vele vragen is voor het ministerie van VWS van groot belang.


VWS is actief op social media en publiceert met regelmaat posts over relevante en actuele onderwerpen, om burgers te informeren en om vragen van burgers te beantwoorden. Op al hun kanalen ontvangen zij maandelijks duizenden vragen en berichten.

Sociale media vormen ook geregeld een bron van ergernis, vertwijfeling en angst. Bijvoorbeeld door schadelijke activiteiten zoals online haat, pesten en de verspreiding van nepnieuws. Maar ook door het ontbreken van heldere normen en omgangsvormen.

Door de verharding van het online debat, is de stem van de “gewone” mensen niet altijd meer te zien of te horen. Daarom willen ze werken aan betere omgangsvormen.


Zij zijn op zoek naar een positieve, klantgerichte en enthousiaste collega die zich richt op het webcare over het overheidsbeleid rond de bestrijding van het coronavirus. De collega die zij zoeken is stressbestendig, politiek-sensitief en heeft het in zich om het brede publiek via webcare (Twitter, Instagram, Facebook) van de juiste informatie te voorzien. Je bent als geen ander bewust van de complexe politiek-bestuurlijke omgeving waarin je werkt en de impact die berichtgeving heeft op de diverse kanalen.


Je moet hierin goed je weg weten te vinden en de vragen voorzien van een antwoord, in teamverband en in afstemming met de beleidsafdeling. Hierbij gebruik je de juiste tone of voice. Je kunt foutloos Nederlands schrijven en vindt het een uitdaging om antwoorden kort en begrijpelijk te verwoorden. Tevens heb je een signalerende rol met betrekking tot online berichten die kunnen leiden tot imagoschade voor het ministerie of bewindspersonen. Je kunt zelfstandig werken, bent flexibel en handelt proactief om de informatie van VWS zo goed mogelijk voor het voetlicht te brengen. Gedegen kennis van social media en OBI4WAN is onmisbaar.


Een groot deel van je werk bestaat uit het onderhouden en netjes houden van de social mediakanalen (Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter) van het ministerie. Je monitort de reacties onder gepubliceerde posts en beoordeelt of de reacties vallen binnen de geldende social media. Reacties (ongepast) die niet stroken met het handboek Social media worden verborgen of verwijderd. Verder signaleer en meld je bedreigingen op de kanalen.

Functie-eisen

Eisen:

  • Kandidaat beschikt over HBO werk-/denkniveau.


Wensen:

  • Je hebt ervaring met klantcontact, bij voorkeur met webcare;
  • Aantoonbare ervaring met reactieve en proactieve communicatie via bijvoorbeeld social media en websites;
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het werken binnen een politiek-bestuurlijke omgeving.


Kennis, ervaring en vaardigheden:

  • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau (diploma of nog studerend);
  • Je hebt ervaring met klantcontact, bij voorkeur binnen een social media omgeving;
  • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Je hebt empathisch vermogen en kunt goed omgaan met feedback;
  • Je bent nauwkeurig en hebt oog voor gevoelige onderwerpen;
  • Je bent nieuwsgierig, flexibel en stressbestendig.

Aanbod

Een tijdelijke opdracht voor 32-36 uur per week. Startdatum is z.s.m. voor de duur van zes maanden. Er is een optie tot verlenging van twee keer zes maanden. Standplaats is Den Haag. Momenteel werk je zoveel mogelijk vanuit huis.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Adora Lopes 06 – 34 46 44 77 of Cynthia Kop 06- 18 54 01 42 of per mail via adora.lopes@onlyhuman.nl of cynthia.kop@onlyhuman.nl.


Solliciteren kan via onderstaande button tot en met maandag 17 januari 2022, 09:45 uur. We kijken uit naar je reactie!


Solliciteren
Neem contact op via WhatsApp