OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

VACATURE Medewerker Communicatie – Kifid (vaste baan) Den Haag/Thuis 20-24 upwk (6183) – Den Haag


Introductie

Jij hebt een passie en drive voor het communicatie vak en wilt dit graag verder ontwikkelen in een leuke en uitdagende functie. Je wilt je inzetten voor een organisatie met een maatschappelijke relevantie, die opkomt voor de belangen van de doelgroep. Jij weet welke online kanalen het beste aansluiten bij de doelgroep en zorgt voor aansprekende content. Wil jij bijdragen aan de vindbaarheid en zichtbaarheid van Kifid? Dan komen wij graag in gesprek met jou!

Organisatie

Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening) is het laagdrempelige en deskundige klachteninstituut waar consumenten en kleinzakelijke ondernemers terecht kunnen met klachten over financiële producten of diensten. Kifid is door de minister van Financiën erkend als bemiddelingsorgaan en bindend adviescollege. Werken bij Kifid is werken in het hart van de financiële dienstverlening. In totaal zijn er circa 75 medewerkers werkzaam bij Kifid, waarvan 45 juristen, die met elkaar zorgen dat jaarlijks ongeveer 3.000 klachten inhoudelijk kunnen worden behandeld. Kifid biedt een oplossing door bemiddeling of door bindend advies.

Functie

Als medewerker communicatie zal jouw focus liggen op het verspreiden van content. Je gaat jouw kennis en expertise inzetten om de online communicatie en dienstverlening van Kifid te versterken. Het is een nieuwe functie waaraan je zelf mede vorm en inhoud kunt geven en waarin je je verder kunt ontwikkelen. Je werkt nauw samen met de senior adviseur communicatie.


Wat ga je doen?

 • Je schrijft, redigeert en plaatst nieuwsberichten;
 • Je plaatst kennisdocumenten op de website en houdt ze up to date;
 • Je creëert doelgroepgerichte content voor o.a. de website, social media, interne berichten en nieuwsbrieven;
 • Je kiest doelgericht communicatiekanalen voor het verspreiden van content;
 • Je monitort het bereik van content en doet voorstellen voor verbetering;
 • Je ontwikkelt een online contentstrategie, die je uitvoert en blijft aanscherpen;
 • Je draagt bij aan de groei van online activiteiten en online vindbaarheid van Kifid;
 • Met de senior adviseur communicatie signaleer je relevante externe ontwikkelingen;
 • Je bent een sparringpartner en achtervang voor de senior adviseur communicatie.


Wie ben jij?

Kifid is op zoek naar een enthousiaste en ambitieuze medewerker communicatie die aan het begin van zijn/haar loopbaan staat. Jij bent dan ook iemand die nieuwsgierig, leergierig en eager is en zich verder wil ontwikkelen in het vak. Het lijkt je een uitdaging om in een omgeving te werken met veel inhoudelijk professionals zoals de juristen. Je hebt een goed gevoel voor verhoudingen en zoekt graag de verbinding met anderen. Met jouw proactieve houding neem je graag initiatief, maar je durft ook dingen te vragen als je het even niet weet. Je hebt een open en kritische blik, bent analytisch en denkt graag mee. Daardoor zie je kansen, nieuwe invalshoeken maar ook eventuele risico’s. Nauwkeurigheid, signaleren en zorgen dat zaken op orde zijn, zijn voor jou vanzelfsprekend. Zeker in een omgeving met veel juristen moeten zaken kloppen. Gelukkig doe je dat niet alleen, maar werk je nauw samen met de senior communicatieadviseur. Met elkaar sparren, van elkaar leren en samen het strategisch communicatieplan verder invulling geven en uitvoeren is wat jullie doen. Je bent dan ook een teamspeler en ook in staat zelfstandig zaken op te pakken. Tot slot ben je een echte doener, flexibel en stressbestendig.

Functie-eisen

Dit neem je mee

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van communicatie, marketing of journalistiek;
 • Je hebt eventueel 1 of 2 jaar werkervaring, maar dat is zeker geen vereiste;
 • Je bent een sterke en creatieve schrijver;
 • Je bent vaardig in het gebruik van online communicatiekanalen;
 • Je hebt kennis van en affiniteit met online communicatie (SEO, SEA, social media);
 • Je denkt multimediaal: welke middelen zet je waarvoor in en hoe sluiten die optimaal aan;
 • Je wilt je blijven ontwikkelen, staat open voor feedback en durft zelf feedback te geven.

Aanbod

Wat biedt Kifid jou?

 • een organisatie vol proactieve, ambitieuze en klantgerichte professionals, die graag met je samenwerken;
 • een jaarcontract voor 20-24 uur per week met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren;
 • een marktconform salaris;
 • een dertiende maand;
 • uitgebreide opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Inlichtingen

Informatie en procedure
De werving en selectieprocedure voor deze vacature is door Kifid uitbesteed aan OnlyHuman. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Angelique Oppelaar 06-45 87 75 87 of Michelle Bossers 06-33 31 25 44 of per mail via angelique.oppelaar@onlyhuman.nl of michelle.bossers@onlyhuman.nl.


Wil je reageren? Solliciteer dan direct, dan wel uiterlijk vóór 18 oktober a.s. via de sollicitatiebutton. Jouw sollicitatie wordt direct in behandeling genomen. Indien wij voor het bereiken van de reactietermijn voldoende passende sollicitaties hebben ontvangen, sluiten wij de vacature. Heb je nog vragen? Schroom dan niet en neem contact op met Angelique of Michelle voor meer informatie.

Solliciteren
Neem contact op via WhatsApp