OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

VACATURE Marketing en Communicatie – Prinses Christina Concours (vaste baan) Den Haag/hybride 36 upwk (6353) – Den Haag


Introductie

Ben jij een ervaren, daadkrachtige en creatieve marketing en communicatie-expert met een vlotte pen? Vind jij het leuk vernieuwende ideeën te ontwikkelen en het Prinses Christina Concours te positioneren zowel op strategisch als op projectniveau? Heb jij affiniteit met muziek? Dan komen wij graag met jou in gesprek!

Organisatie

Waar kom je te werken?
Het Prinses Christina Concours stimuleert en begeleidt al 54 jaar kinderen en jongeren bij de ontwikkeling van hun muzikale talent. Zij bieden ze een podium om zich te meten, ervaring op te doen en te schitteren. Zo inspireren de jonge musici elkaar en anderen. Met concoursen, een eigen rijdende concertzaal en bijzondere nazorg voor de prijswinnaars, heeft het Prinses Christina Concours een bijzondere plaats in het Nederlands muzikaal landschap. Met een team van 11 medewerkers zoeken ze steeds naar verbetering en innovatie om muziek toegankelijk te maken, kinderen en jongeren te ondersteunen in hun muzikale ontwikkeling en de waarde van muziek door te geven. Een grote betrokkenheid met de doelgroep (kinderen en jongeren) en met onze belanghebbenden (docenten, muziekinstellingen, overheden en sponsoren) is daarvoor essentieel.


Jouw werkplek
Met een medewerker marketing communicatie zorgen jullie voor de naamsbekendheid en zichtbaarheid van het Prinses Christina Concours in de volle breedte. De werkzaamheden variëren van het ontwikkelen en uitvoeren van het marketing- en communicatiebeleid, productontwikkeling, adviseren van de directeur en medewerkers op verbeteringen, het schrijven van berichten voor social media tot het opzetten en uitvoeren van wervingscampagnes. Veel werkzaamheden hebben tot doel om deelnemers en publiek voor onze activiteiten te werven. De standplaats is Den Haag, maar thuiswerken en op (concours)locatie is, in overleg, zeker geen uitzondering.

Functie

Wat ga je doen als Marketing en Communicatieadviseur?

Samen met een andere medewerker marketing communicatie werk je aan de naamsbekendheid en zichtbaarheid van het Prinses Christina Concours. Een greep uit wat je gaat doen:

 • Je adviseert de directeur en medewerkers ten aanzien van verbetering van de uitvoering van marketing- en communicatieactiviteiten, zowel intern als extern;
 • Je initieert, coördineert en voert marketingstrategieën uit naar diverse doelgroepen.
 • Je draagt bij aan de uitvoering van concoursen en andere projecten.
 • Je bent verantwoordelijk voor de binnen het beleid passende producten en de ontwikkeling ervan;
 • Je beheert het toegewezen deelbudget voor marketing. Je meldt tijdig dreigende onder- en overschrijdingen en bedenkt daar mogelijke oplossingen bij;
 • Je draagt bij aan het onderhoud van het relatiebestand, o.a. van de oud deelnemers gemeenschap (PCC-community);
 • Je onderhoudt, in voorkomende gevallen, contacten met de media;
 • Je beheert en onderhoudt databestanden t.b.v. marketing en communicatie;


Redactionele werkzaamheden:

 • Je zorgt voor teksten ten behoeve van folders, brochures en ander uit te geven materiaal. Je voert de (eind)redactie van de website van de organisatie en andere online communicatie-uitingen;
 • Je draagt zorg voor het ontwerp en bewaakt de huisstijl van de organisatie;
 • Je deelt informatie via de website, (digitale) nieuwsbrieven en evenementen;
 • Je draagt zorg voor het opstellen van procedures en protocollen rondom social media, legt voorstellen voor aan de directeur en bewaakt de naleving hiervan.

Functie-eisen

Wie ben jij?
We zoeken een leergierige marketing communicatieadviseur die van aanpakken weet. Je hebt een marketing-, communicatie- en/of advertisingopleiding gedaan en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal. Daarnaast heb je een aantoonbare relevante werkervaring. Je vindt het verhogen van online bereik en engagementoptimalisatie interessante uitdagingen. De doelgroep, kinderen en jongeren tussen de 4 en 21 jaar, spreekt je aan en wakkert je maatschappelijke betrokkenheid aan. Je krijgt energie van het mede ontwikkelen en uitvoeren van marketingcampagnes, met als doel een zo breed mogelijk publiek voor onze activiteiten te bereiken. Natuurlijk heb je interesse in muziek, muziekeducatie en jongerencultuur. Je wordt blij van de missie en visie van het Prinses Christina Concours. Voor deze functie is het verder belangrijk dat je bekend bent met alle ins en outs van sociale media, Mailchimp, CRM-software (Salesforce) en websitebeheer (WordPress). Kennis van ontwerpprogramma’s als Photoshop, Illustrator en InDesign is een pré, evenals enige ervaring met videobewerking (vlogs, podcasts etc).


Wat neem je mee?

De ideale kandidaat voor deze mooie uitdaging heeft:

 • minimaal een hbo-opleiding richting marketing-, communicatie-, advertisingopleiding en/of een soortgelijke opleiding als Media en Entertainment Management/Creative Business;
 • 5 tot 7 jaar relevante werkervaring;
 • ervaring met online/social media campagnes;
 • affiniteit met muziek, muziekredactie en de jongerencultuur;
 • een creatieve geest.


Daarnaast neem je ook de volgende competenties met je mee:

 • kwaliteitsgericht;
 • projectmatig samenwerken;
 • vernieuwend.

Aanbod

Wat biedt het Prinses Christina Concours jou?
Je gaat onderdeel uitmaken van een zeer gemotiveerd en divers team en een netwerk van jonge muzikanten, podia en verschillende organisaties met een hart voor muziek. Ze bieden je, in eerste instantie, een jaarcontract met een salariëring conform schaal 7 van de CAO Nederlandse Podia, tussen €2.682 – €3.800 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week. Inschaling in schaal 7 is afhankelijk van profiel en ervaring. Het functieniveau is vergelijkbaar met de functie van Senior medewerker Publiciteit en Marketing uit de CAO Nederlandse Podia.

Inlichtingen

Informatie en sollicitatieprocedure
De werving en selectieprocedure voor deze vacature is door het Prinses Christina Concours uitbesteed aan OnlyHuman. Jellien Kiers is de verantwoordelijke consultant en zij is bereikbaar op nummer 06-382 87 519 of via jellien.kiers@onlyhuman.nl. Of neem contact op met Angelique Oppelaar, recruiter en zij is bereikbaar op 06-458 77 587 of via angelique.oppelaar@onlyhuman.nl.


Wil je reageren? Solliciteer dan direct, of uiterlijk vóór maandag 13 december via onderstaande button. Je sollicitatie wordt direct in behandeling genomen. Indien wij voor het bereiken van de reactietermijn voldoende passende sollicitaties hebben ontvangen, sluiten wij de vacature.


Heb je nog vragen? Schroom dan niet en neem contact op met Jellien of Angelique voor meer informatie. Wij kijken uit naar je sollicitatie!


Het Prinses Christina Concours onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en wil nadrukkelijk een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers erkent, herkent en inzet voor de ambitie van de organisatie. Vacatures staan nadrukkelijk open voor iedereen die zich in het profiel herkent.

Solliciteren
Neem contact op via WhatsApp