OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

VACATURE Interim Communicatiemanager – Ventolines, Almere (TB18548) REAGEREN NIET MEER MOGELIJK


Introductie

De organisatie Ventolines is uniek, kunnen wij wel zeggen. De drive en ondernemerszin spatten er van af Jelma en Anne de Groot bouwden de organisatie (in navolging van hun vader) op naar de huidige club van 40 (internationale) professionals. Zij brengen allen hun eigen expertise en persoonlijke visie in. Ventolines biedt een hele fijne omgeving voor een doortastende communicatiemanager met pit, een goed stel hersens en ondernemersmentaliteit. Laat jij je niet snel omver blazen? Denk en schakel je snel, voel je goed aan wat partijen beweegt en weet je hier op in te spelen? Dan is dit helemaal de plek voor jou.

Organisatie

Ventolines is een toonaangevend bureau in de dynamische windenergiemarkt. Deskundig in alle projectstadia van windprojecten t.w. ontwikkeling, contractering & financiering, bouw en beheer. Zij bieden van specifiek advies tot compleet projectmanagement. Ventolines werkt voor de kleinste tot grootste windprojecten van Nederland, zowel op land als in het water, met investeringen van € 1 tot € 500 miljoen.

De werkomgeving is zeer divers en boeiend. Bij dergelijke trajecten spelen vele stakeholders een bepalende rol. Denk aan belangenorganisaties, overheden, media, omwonenden, bouwconsortia, energiebedrijven, financiers en participanten.

Een team van ervaren en bevlogen windspecialisten begeleidt opdrachtgevers bij de realisatie van betrouwbare en solide projecten met maximale opbrengst. Zij zijn er trots op om te werken voor onder andere: Windpark Westermeerwind (onderdeel van Windpark Noordoostpolder), Windpark Fryslân, ECN Wind Energy Facilities, Windcentrale en Sailwind.

De opgedane kennis en ervaring in alle stadia van realisatie van windenergieprojecten passen zij nu ook toe in de zonne-energiesector, met de oprichting van een afdeling zonne-energie. Deze afdeling groeit momenteel snel en heeft een aantal projectontwikkelingsopdrachten gegund gekregen en in uitvoering. De professionals van de afdeling zonne-energie hebben meer dan 20 jaar cumulatieve ervaring met zonne-energieprojecten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Cultuur
Ventolines is net als de windenergiesector jong, ambitieus en snelgroeiend. De organisatiestructuur is plat. Het managementteam bestaat uit drie personen. Zij bieden een boeiende werkomgeving voor mensen die initiatief tonen, flexibel en resultaatgericht zijn en goed kunnen samenwerken.

Functie

Als actieve nieuwsvolger is het je niet ontgaan; de transitie van fossiel naar duurzame energie is nu echt hard aan het versnellen; kostprijsverlagingen, schaalvergrotingen, elke dag is er nieuws en … commotie. Macro en micro, ratio en emotie; het botst nog wel eens bij de realisatie van windenergie waar vele grote en kleine belangen samen komen. Een uitgelezen kans dus om te laten zien dat communicatie het verschil kan maken, zowel binnen het bedrijf als in de markt.

Als Communicatiemanager ben je verantwoordelijk voor zowel de communicatie voor de windprojecten van klanten van Ventolines als voor het verder in de markt zetten van dit ambitieuze bedrijf. Voor de komende jaren zijn belangrijk: de maatschappelijke inbedding van windprojecten, begeleiden van grootschalige financiële participatie uitgifte, vergroten van de naamsbekendheid en het uitbouwen van het merk Ventolines , employer branding, en jubileumactiviteiten. Naast strategische taken heeft de functie ook een hands-on karakter. Specialisten worden ingehuurd indien nodig; (web)teksten, social media, persberichten etc. schrijf je zelf.

Voor de windprojecten van hun klanten ondersteun je de projectleiders en directies op alle vlakken van projectcommunicatie. Omgevingsmanagement maakt hier een belangrijk onderdeel van uit. Je initieert stakeholderanalyses en bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van projectcommunicatieplannen per fase: ontwikkeling, bouw, beheer. Je hebt oog voor de verschillende belangen van alle stakeholders (politiek, bewoners, bedrijven, belangenorganisaties) en kunt je activiteiten proactief bijsturen als de actualiteit dat vraagt. Je adviseert de directie over het uitbouwen van het merk Ventolines en bepaalt zo mede de toekomst van dit snelgroeiende bedrijf. Je ontwikkelt marketingcommunicatieplannen en zorgt voor de uitvoering.

Je bent bij ons op je plek als je energie krijgt van vernieuwing en ondernemerschap en als je je prettig voelt in een relatief kleine en platte organisatie. Je vindt het een uitdaging bij te dragen aan de groei en professionalisering van Ventolines op jouw vakgebied en je komt het beste tot je recht bij een bedrijf in een complexe omgeving. Een boeiende rol voor een communicatiegeneralist die als stevige adviseur en regisseur fungeert.

Taken:
 • Zet communicatie neer als onmisbaar strategisch tool voor het laten slagen van windprojecten, zowel in de markt als binnen het bedrijf;
 • sparring partner directie voor (project)communicatie, PR en marketing;
 • campagnes opzetten voor het werven van participanten voor projecten. Onderhouden van stakeholderanalyses voor de windprojecten;
 • ontwikkelen, regisseren, uitvoeren en monitoren van (project) communicatieplannen;
 • ontwikkelen en uitvoeren projectcommunicatietoolkit (van bewonersavond tot windfonds of (financiële) participatie);
 • proactief volgen van actuele ontwikkelingen en deze omzetten in acties;
 • persbeleid, uitvoering en coördineren van perscontacten;
 • uitbouwen (employer) branding Ventolines;
 • initiatie en regie ingehuurde (communicatie)professionals;
 • ontwikkelen en organiseren van evenementen (informatie avonden, relatiedagen, excursies etc.);
 • ontwikkelen en onderhouden van communicatiemiddelen (websites, nieuwsbrieven, social media, intranet, film e.d.);
 • teksten schrijven, redigeren en/of coördineren (persberichten, websites, folders e.a.);
 • interne communicatie.

Functie eisen

Van de communicatiemanager wordt gevraagd:
 • strategisch, tactisch en operationeel ingesteld, zowel adviseur als regisseur;
 • innoverend, creatief, maar ook gestructureerd en sterk in plannen en organiseren;
 • je bent proactief, schakelt snel en zowel zelfstandig als in teamverband sterk;
 • krachtig, je staat voor je advies;
 • resultaat- en kwaliteitsgericht;
 • sociaal vaardig en communicatief en sterk in zowel het Nederlands als het Engels;
 • flexibele instelling in een omgeving die hectisch en veeleisend kan zijn;
 • de maatschappelijke discussie rondom windenergie zie je als een uitdaging;
 • minimaal afgeronde HBO(+) opleiding;
 • minimaal 8 jaar werkervaring in een relevante communicatiefunctie incl. leiding geven;
 • ervaring met politiek bestuurlijke contexten en/of ruimtelijke ontwikkeling/windenergie is een voorwaarde, bijvoorbeeld op het gebied van infrastructurele of (wind)energie projecten;
 • affiniteit met techniek is een vereiste, met windenergie is een pre;
 • affiniteit met Marketing is een pre;
 • goede MS-Office vaardigheden;
 • Rijbewijs B.

Aanbod

Een tijdelijke opdracht voor 32 tot 40 uur per week voor de duur van circa 4 maanden. Startdatum is zsm. Standplaats is Almere (naast het centraal station).

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mathanja Klop en Geert Jansen via 070-3022020 en/of per mail via mathanja.klop@onlyhuman.nl of geert.jansen@onlyhuman.nl

Solliciteren kan via onderstaande sollicitatiebutton tot 3 januari 2019. Wij kijken uit naar je reactie!
Solliciteren
Chat met ons via WhatsApp