OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

VACATURE Communitymanager / Contentspecialist – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, 32 uur p.w. (6570) – ‘s-Gravenhage/thuis werken


Introductie

Op zoek naar een veelzijdige content- communitymanagement functie met een sterke creatieve component? Ben je in staat om met jouw schrijftalent complexe materie te vertalen in begrijpelijke en aansprekende content voor ondernemers? En heb je affiniteit met de Energietransitie? Dan maken wij graag kennis met jou!

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is een grote uitvoeringsorganisatie van hetMinisterie van Economische Zaken. De dienst ondersteunt ondernemers met subsidies, kennis, vinden van zakenpartners en voldoen aan wet- en regelgeving. De ambitie van de dienst is om detoonaangevende overheidsdienstverlener van Nederland te worden. Daartoe wordt – veelal projectmatig – hard gewerkt aan optimale geautomatiseerde ondersteuning van de dienstverlening.

Functie

Binnen de dynamische omgeving van RVO ga jij aan het werk als community manager en contentspecialist. Je bent verantwoordelijk voor het beheer van thematische content op verschillende platforms en zorgt ervoor dat deze content actueel blijft. Je coördineert contentwijzigingen en haalt actief content op bij collega’s en partners. Je haakt slim in op nieuwsmomenten en komt met verrassende nieuwe ideeën voor content, van filmpje tot infographic tot socialmedia-post. Daarnaast zorg je voor goede vindbaarheid en opbouw van de pagina’s.Een van de thema’s waar je je mee bezig zult houden is waterstof: een hot topic in de energietransitie.Je bent vooral bezig met:

 • Het ontwikkelen van content concepten die je schrijft /creëert samen met collega’s;
 • Webteksten, interviews, short-form videocontent, socials, e-books, White papers, testimonial video’s, blogs, enz. en denkt hierbij vanuit de wensen en behoeften van de doelgroep;
 • Je draait je hand niet om voor SEO, websiteoptimalisatie, en webanalytics;
 • Het optimaliseren van de contentteksten mede op basis van bereikcijfers, klantrespons en de klantreis;
 • Het adviseren over de in te zetten kanalen en middelen;
 • Inzetten op samenwerking en verbinding met de verschillende communicatie- en contentexpertises.

Dit alles doe je niet alleen, want je komt te werken in een team met experts op het gebied van communicatieadvies, contentcreatie, online marketing en social media. Daarnaast kunnen andere expertises, maar ook onderzoeken (doelgroeponderzoek en klantreizen), jou ondersteunen in je werk.

Functie-eisen

Het profiel van de communitytmanager / contentspecialist is :

 • Je hebt 2 jaar ervaring als communitymanager;
 • Je hebt 2 jaar ervaring als contentspecialist;
 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt ervaring met verschillende CMS systemen;
 • Je kunt foutloos Nederlands schrijven. Een schrijftest maakt onderdeel uit van de selectie;
 • Werkervaring bij de Rijksoverheid is een pré;
 • Je hebt affiniteit met Duurzaamheid en Techniek (technische verhalen kunnen omzetten naar begrijpelijke taal).

Aanbod

Een tijdelijke opdracht voor 32 uur per week. Startdatum is 24 januari en de einddatum is 23 juli 2022. (met een optie op 2 x 5 maanden verlenging) Standplaats is Den Haag / thuis werken.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Inge Nord 06 – 41 77 19 76 of Cynthia Kop 06- 18 54 01 42 of inge.nord@onlyhuman.nl of cynthia.kop@onlyhuman.nl.

Solliciteren kan via onderstaande button tot en met woensdag 19 januari 2022, 14.00 uur. We kijken uit naar je reactie!

Solliciteren
Neem contact op via WhatsApp