OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

VACATURE Communicatiemedewerker – Dienst Justitiële Inrichting, Den Haag/Gouda/Thuis (5146)


Introductie

Ben je creatief en schrijf je goed? Zie je jouw creativiteit ook terug in presentaties en andere communicatiemiddelen?  Denk je graag mee hoe je de afdeling van Dienst Justitiële Inrichting verder kan professionaliseren? Zit je boordevol ideeën en kun jij collega’s inspireren het intranet te bezoeken? Dan hebben wij een leuke opdracht voor jou!

Organisatie

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen
Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Justitie en Veiligheid verdedigt en beschermt de rechtsorde. Van beleid tot uitvoering.

Dienst Justitiële Inrichtingen
De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan. Dat zijn er jaarlijks meer dan 72.000. We bieden hun de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen. Dat doen we met ruim 13.000 collega’s in gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen, forensisch psychiatrische centra en detentiecentra. Het is veelzijdig en boeiend werk. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor DJI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Directie Informatievoorziening
De directie Informatievoorziening (DI) is dé expert die zorgt voor informatievoorziening (IV) voor DJI-collega’s, justitiabelen en ketenpartners. We beheren IV-oplossingen die aansluiten bij de ambitie van DJI en zorgen dat deze kwalitatief hoogwaardig en toekomstbestendig zijn én blijven. Daarbij voeren we de regie over een IV-budget van ruim 100 miljoen euro.
Zij zijn een communicatieteam dat bestaat uit een communicatiecoördinator, drie sr. projectcommunicatieadviseurs en een contentbeheerder. Ze hebben allemaal hun eigen aandachtsgebied maar spreken elkaar wekelijks tijdens bila’s en/of teamoverleggen.Ze zijn op de hoogte van elkaars werkzaamheden. Het is een druk, gezellig en vooral  dynamisch team. 

Functie

Hoe ziet jouw dag eruit?
Jouw werkzaamheden zijn voornamelijk op operationeel en tactisch niveau. Denk hierbij aan het schrijven en redigeren van teksten voor intranet. Je bent, onder andere,  verantwoordelijk voor het intranet van de Directie Informatievoorziening. Je plaatst en onderhoudt content, onderzoekt hoe we ons intranet zo aantrekkelijk mogelijk kunnen maken en denkt mee over het vergroten van de interactie. Daarnaast denk je mee over over DI-brede communicatiemiddelen. Ook het bedenken en organiseren van (online) evenementen behoort tot jouw werkzaamheden. Een deel van je werkzaamheden ligt vast maar je hebt ook genoeg vrijheid om zelf te onderzoeken hoe je deze functie het beste kunt invullen. Wij zoeken iemand die graag bijdraagt aan het professionaliseren van hun communicatie. Dit is voor hun een continu proces.

Functie eisen

Voor de invulling van deze opdracht voldoet de communicatiemedewerker aan de volgende eisen:
Een afgeronde (communicatie) HBO opleiding of Communicatie B (BNP3);
Ervaring met  CMS systemen,bij voorkeur Tridion en Hippo;
Ervaring met het schrijven van creatieve teksten, afnemen van interviews en het omzetten van beleidsachtige dan wel technische notities/stukken en teksten naar heldere en prettig leesbare teksten voor een breed publiek;
Goede beheersing van de Nederlandse taal;
Let op: een schrijfopdracht hoort bij het selectieproces.l in woord en geschrift;
Ervaring met schrijven voor het web 
Ervaring met het organiseren van (netwerk)bijeenkomsten/conferenties, workshops en campagnes;
Ervaring met nieuwe media en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied;
Ruim 4 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.

Aanbod

Een tijdelijke opdracht van 32 – 36 uur per week .Startdatum is 1 oktober 2020 en de einddatum is 1 oktober 2021 (met optie tot verlenging van 1 jaar).Standplaats is normaliter Gouda maar nu vooral vanuit huis.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Inge Nord 06-41 77 19 76 of Carola van Duijn 06-21 20 47 84 en per mail via inge.nord@onlyhuman.nl of carola.vanduijn@onlyhuman.nl.

Solliciteren kan via onderstaande button tot en met maandag 21 september 2020,12:00 uur. We kijken uit naar je reactie!

Solliciteren
Chat met ons via WhatsApp