OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

VACATURE Communicatiemanager – woningcorporatie Portaal – Utrecht (WB18444)


Introductie

Communicatiemanager met executiekracht? En zin om bij één van de grootste woningcorporaties van Nederland aan de slag te gaan? Dan horen we graag van jou.

Organisatie

“Steeds meer mensen hebben, zonder ons, geen plek om te wonen. Mensen uit de maatschappelijke opvang, statushouders, starters op de woningmarkt en mensen met een laag inkomen. Wij zorgen voor een huis, omdat we weten dat het hebben van een huis de noodzakelijke basis is voor iedereen”. Deze zin komt uit -Het verhaal van Portaal-. Het verhaal dat jij als communicatiemanager, samen met jouw team en het bestuur, verder invulling gaat geven.

Jij neemt de leiding over het domein communicatie en geeft richting aan de rol van communicatie in de organisatie, zodat (onder andere) de interne communicatie en de reputatie van Portaal staan als een huis.

Over Portaal
Portaal is een maatschappelijke onderneming op het gebied van wonen. Zij hebben én oog voor de klant én oog voor de zakelijke kant: de exploitatie van het vastgoed. Met andere woorden: zij zoeken een goede balans tussen maatschappelijk en economisch rendement.

Portaal bouwt aan kansrijke buurten waar mensen zich thuis voelen. Met 52.000 woningen onder hun hoede, mogen zij zich één van de grootste woningcorporaties van Nederland noemen. De vestigingen in Leiden, Utrecht, Amersfoort, Arnhem en Nijmegen zijn primair gericht op de verhuur van de woningen in die regio’s. Daarnaast hebben zij een eigen Vastgoed Onderhoud Centrale (VOC).

Het centrale ontmoetingspunt van de organisatie is het Huis van Portaal in Utrecht, afgestemd op het Nieuwe Werken. Uitgangspunten zijn plaats- en tijdonafhankelijk werken, sturen op resultaat in plaats van inspanning, en beter samenwerken. Jij zal hier vaak te vinden zijn.

Bij de gehele organisatie werken ongeveer 500 mensen. Jouw communicatieteam bestaat uit 8 personen. Er zijn vier senior communicatieadviseurs (verdeeld over de regio’s), een medior communicatieadviseur in de regio, een adviseur huisstijl en web, een senior adviseur online communicatie en een communicatiemedewerker.

Functie

Jij gaat over de reputatie, ‘het verhaal van Portaal’ en de (in-)richting van de communicatie. Als het gaat om communicatievraagstukken ben jij sparring partner en strategisch adviseur voor jouw eigen team, het bestuur en management. Je maakt deel uit van het managementteam en zorgt dat zaken voor elkaar komen. Executiekracht noemen ze dat bij Portaal.
De organisatie is altijd in beweging. Jij bent alert op wat er binnen en buiten speelt (politiek, economisch, woningmarkt, overheidseisen, wetgeving etc.) en vertaalt dit in effectieve communicatie. Ook maak jij de verbinding, vanuit het domein communicatie, tussen de visie van de organisatie en de verschillende organisatie-activiteiten.
Het team bestaat uit zelfstandige professionals die goed ingevoerd zijn in de organisatie en in hun taak. Je werkt met hen samen, bent voor hen sparring partner, zorgt voor de aansluiting op Portaalbrede onderwerpen en inspireert hen op het vakgebied communicatie. Jij zorgt daarbij voor een optimale vormgeving en inrichting van de communicatieafdeling. Voor Portaalbrede onderwerpen neem jij de woordvoering op je.

Het gaat dus, om een brede communicatiemanagementrol, waarin jij niet zo zeer functioneel / hiërarchisch leiding geeft, maar de afdeling wel weet te richten en de organisatie brede communicatie nog verder professionaliseert. Hierdoor wordt zij steeds effectiever en draagt zij substantieel bij aan het succes van de organisatie.

Functie eisen

 • WO-niveau
 • Ruime ervaring als het gaat om communicatiebeleid, -advies en –management
 • Proactief adviseur (denkt twee stappen vooruit) en opvallend veel vakkennis
 • Je weet, afhankelijk van de situatie, te schakelen tussen stijlen van leidinggeven
 • Duidelijke visie en helicopterview, zowel ‘binnen als buiten’
 • Sterk ontwikkelde adviesvaardigheden en het vermogen te schakelen op verschillende niveaus
 • Ervaring met woordvoering / reputatiemanagement en je hebt (bij voorkeur) een medianetwerk
 • Je steekt je handen uit de mouwen, bent en stuurt resultaatgericht
 • Je hebt en ontwikkelt visie, inspireert en kunt richting geven.
 • Focust op ontwikkeling en persoonlijke groei van jouw mensen.
 • Affiniteit met het maatschappelijke en politieke krachtenveld waarin Portaal werkt.
 • Luisterend vermogen in contact met het team en de interne organisatie
 • Je neemt initiatief, bent inventief, een sterke organisator
 • Overtuigingskracht, netwerkvaardigheden, organisatiesensitief
 • Bent gewend te werken in een complexe omgeving.

Aanbod

Het betreft een functie van 32 tot 36 uur per week, in loondienstverband. Standplaats is Utrecht, maar je zult ook geregeld bij de kantoren in de regio aanwezig zijn. De functie is ingeschaald in schaal N – CAO woondiensten. Startdatum zo snel mogelijk. Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Solliciteren
Solliciteren kan tot 16 november, via onderstaande sollicitatiebutton. Voor meer informatie over deze vacature neem contact op met Michelle Bossers via michelle.bossers@onlyhuman.nl of 070 302 20 20.
Solliciteren
Chat met ons via WhatsApp