OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

VACATURE Communicatieadviseur – Veiligheids Gezondheidsregio Gelderland-Midden (5934) – Arnhem


Introductie

Voor de Veiligheids Gezondheidsregio Gelderland-Midden zijn we op zoek naar een communicatieadviseur voor 32 uur per week op strategisch/tactisch niveau. In deze functie adviseer je onderdelen van VGGM over de communicatieaanpak en -strategie en zet dit om in concrete communicatieacties. De kandidaat die wij zoeken heeft minimaal 3 jaar ervaring als communicatieadviseur en ervaring met complexe communicatievraagstukken. Ben jij een durfal met een frisse blik op communicatie? Reageer dan nu!

Organisatie

Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week aan publieke veiligheid en gezondheid. Zij zijn de Brandweer, GGD, Ambulancezorg, GHOR en Veilig Thuis in de regio Gelderland-Midden en staan klaar voor onze ruim 690.000 inwoners uit de 15 gemeenten. Het team Communicatie wil door! De organisatie is sterk in ontwikkeling. Het team zoekt tijdelijk een nieuwe collega voor een aantal trajecten.


Het team:

Samen met 3 andere communicatieadviseurs, een social media specialist, een online specialist en 3 allround communicatiemedewerkers vorm je het team Communicatie. Dit team staat midden in de organisatie, is volop in beweging en werkt voor de brandweer, ambulancezorg, GGD, GHOR en Veilig Thuis.

Functie

VGGM zoekt een communicatieadviseur op strategisch/tactisch niveau. Je adviseert onderdelen van VGGM over de communicatie-aanpak en -strategie en weet dit om te zetten in concrete communicatieacties. Je houdt de regie op de uitvoering en als het nodig is om een deel van de uitvoering zelf op te pakken, doe je dit graag.


Als communicatieadviseur ben je het aanspreekpunt voor afdelingshoofden voor (complexe) communicatievraagstukken. Je adviseert en ondersteunt meerdere projecten en teams. Je kunt je adviezen in de praktijk brengen en zorgt samen met het het management voor prioritering van communicatieactiviteiten . Voor de volgende organisatieonderdelen ben je aanspreekpunt en stel je een communicatiekalender op: Veilig Thuis, Ambulancezorg Gelderland-Midden, GHOR Gelderland-Midden, OIA (Onderzoek, Informatie en Advies), Bedrijfsvoering.


Daarnaast heb je de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Je neemt deel aan diverse (in- en externe) overleggen en bent goed op de hoogte van de trends en ontwikkelingen op het gebied van communicatie binnen het publieke domein. Op basis hiervan breng je jouw advies uit;
 • Je zorgt dat ontwikkelingen in het vakgebied toegepast worden binnen VGGM, waarbij je steeds helder maakt wat de meerwaarde van communicatie is;
 • Samen met een collega-adviseur zorg je voor heldere communicatie over het project Digitale werkomgeving. Alle medewerkers van VGGM krijgen dit jaar een nieuwe digitale werkomgeving. Dit is een complex project: we gaan in relatief korte tijd over naar een heel nieuw samenwerkingsplatform. Je neemt de medewerkers mee en laat hen zien hoe zij alles uit het nieuwe platform kunnen halen om hun werk makkelijker te maken;
 • In samenwerking met je collega communicatieadviseurs draag je actief bij aan communicatiebeleid en het communicatief maken van de organisatie.

Functie-eisen

Jouw profiel:

Je bent die durfal met een frisse blik op communicatie. Met jou halen we nieuwe kennis en ervaring binnen die je deelt en uitdraagt. Je hebt het vermogen om over de grenzen van het communicatiegebied te kijken en je doorziet verbanden binnen en buiten de organisatie. Je bent een prettige sparringpartner, toegankelijk, besluitvaardig, daadkrachtig en krijgt mensen mee. Je denkt in oplossingen en zoekt de samenwerking met anderen binnen en buiten de organisatie. Jij bent een snelle denker en een vlotte doener. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van communicatie. Je houdt van aanpakken en weet plannen te realiseren.


Eisen

 • Je hebt recent, in de periode 2018-heden, aantoonbaar werkervaring opgedaan als communicatie adviseur;
 • Je beschikt aantoonbaar over HBO werk- en denkniveau op gebied van communicatie;
 • Je hebt recent, in de periode 2018-heden, ervaring opgedaan met advisering bij complexe communicatievraagstukken;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van communicatieadvisering.


Wensen

 • Je hebt in de periode 2013-heden, ervaring met projectmanagement; (15%)
 • Je hebt in de periode 2013-heden, ervaring opgedaan met communicatie bij verandertrajecten; (20%)
 • Je hebt in de periode 2013-heden, ervaring opgedaan met het communicatiever maken van organisaties; (20%)
 • Je hebt in de periode 2013-heden strategie omgezet naar concrete communicatieacties. Daarbij hield je regie op de uitvoering en pakte als nodig een deel van de uitvoering op; (20%)
 • Je hebt een heldere motivatie om deze opdracht uit te voeren. VGGM vindt het belangrijk om te horen waarom deze opdracht jou aanspreekt en wat jij hieraan kunt bijdragen. Wat zijn jouw belangrijke eigenschappen die deze opdracht tot een succes kunnen maken? (25%)


Competenties

 • Organisatiesensitiviteit;
 • Creativiteit;
 • Zelfstandigheid;
 • Samenwerkingsgericht;
 • Ondernemend.

Aanbod

Een tijdelijke opdracht voor 32 uur per week. De startdatum is 1 juli 2021 en de einddatum is 31 december 2021 (met optie tot 4x 3 maanden verlenging). Standplaats is Arnhem.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mariska Klop 06- 41 88 88 41 of Juul Braat 06- 42 06 40 38 of per mail via mariska.klop@onlyhuman.nl of juul.braat@onlyhuman.nl


Solliciteren kan via onderstaande button tot en met donderdag 17 juni 2021, 15.00u. De gesprekken vinden plaats op woensdag 23 juni 2021. We kijken uit naar je reactie!

Solliciteren
Neem contact op via WhatsApp