OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

VACATURE Communicatieadviseur – Gemeente Westerkwartier (5939) – Leek/thuis


Introductie

Voor de Gemeente Westerkwartier zijn we op zoek naar een communicatieadviseur voor 20 uur per week die advies geeft aan bestuurders en collega’s over de inzet van communicatiemiddelen, contact onderhoudt met de media en betrokken is bij de invoering van omgevingsgericht werken. Heb jij een heldere visie op hoe gemeentelijke communicatie er vandaag de dag uit moet zien, zowel intern als extern? En beweeg jij je soepel tussen het krachtenveld van media, gemeente en andere partijen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Organisatie

Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. Ze hebben hun eigen verhaal en eigen kernwaarden. Samen maken ze het Westerkwartier én zijn ze er voor de inwoners. Dat is waar Westerkwartier voor staat. Ze gaan samen voor de waarden die hen het meest aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 63.000 inwoners en telt, inclusief het sociaal werkbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit 5 werklocaties.


Het team
Het team Communicatie geeft vorm aan het communicatiebeleid en voert dit uit. Ook helpen ze andere teams begrijpelijk beleid te maken en te communiceren. Daarnaast adviseren ze de portefeuillehouders en directie over interne en externe communicatie. Het team bestaat uit (strategisch) communicatieadviseurs, medewerkers online communicatie en communicatiemedewerkers/vormgevers.

Functie

Als communicatieadviseur geef je advies aan bestuurders en collega’s over de inzet van communicatie(middelen). Je onderhoudt contacten met de media en bent betrokken bij de invoering van omgevingsgericht werken. In deze functie heb je veel contacten, intern en extern. Je adviseert vooral de wethouder die de portefeuilles beheert voor onder meer duurzaamheid, klimaataanpassing, Regionale Energie Strategie (RES), afval, kunst en cultuur.

Functie-eisen

Gemeente Westerkwartier zoekt een collega die snel is ingewerkt. Daarom is het belangrijk dat je minimaal een afgeronde hbo-opleiding hebt en ruime ervaring als communicatieadviseur, bij voorkeur binnen een gemeentelijke organisatie. Je hebt een heldere visie op hoe gemeentelijke communicatie er vandaag de dag uit moet zien, zowel intern als extern. Je beweegt je soepel tussen het krachtenveld van media, gemeente en andere partijen.


Daarnaast beschik je over de volgende vaardigheden en competenties:

  • Je kunt helder adviseren;
  • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, waardoor je anderen kunt overtuigen en meekrijgen;
  • Je kunt goed overweg met de media;
  • Je hebt een sterk gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
  • Je bent proactief en je weet van aanpakken.

Aanbod

Een tijdelijke opdracht voor 20 uur per week. De startdatum is zo spoedig mogelijk en voor een duur van 3 maanden. Standplaats is Leek.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Angelique Oppelaar 06-45 87 75 87 of Juul Braat 06-42 06 40 38 of per mail via angelique.oppelaar@onlyhuman.nl of juul.braat@onlyhuman.nl


Solliciteren kan via onderstaande button tot en met donderdag 17 juni 2021, 15.00 uur. We kijken uit naar je reactie!

Solliciteren
Neem contact op via WhatsApp