OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

VACATURE Communicatieadviseur Afval en Interne communicatie – Gemeente Amersfoort, 32 uur p.w. (6561) – Amersfoort


Introductie

Voor Gemeente Amersfoort zijn we op zoek naar een communicatieadviseur afval en interne communicatie voor 32 uur per week. De kandidaat die wij zoeken, heeft ervaring met bewonerscommunicatie. Je hebt ervaring met gedragsverandering en ervaring met afvalcommunicatie en interne communicatie. Ben jij de kandidaat die wij zoeken? Reageer dan nu!

Organisatie

Amersfoort, met ruim 155.000 inwoners, is een stad met een historisch hart en een bruisend centrum. Een stad die in hoge snelheid beweegt, vol innovaties en initiatieven.


De organisatie beweegt daar in mee. Met circa 900 medewerkers zijn ze een relatief kleine ambtelijke organisatie. Door deze schaal is de organisatie toegankelijk en zijn er korte lijnen. Zij weten wat er in de stad leeft, zijn geïnteresseerd in het vak, hun collega’s en zijn aanspreekbaar op hun handelen. Niet voor niets zijn hun kernwaarden ‘dichtbij, nieuwsgierig en aanspreekbaar’, dat is hun DNA.


Functie

De afdeling communicatie van de gemeente Amersfoort bestaat uit een team van vaste adviseurs, aangevuld met een aantal extern ingehuurde adviseurs. Deze extern ingehuurde collega’s worden met name ingezet op projecten.


Voor diverse adviesklussen en projecten zoeken zij een communicatieadviseur met gemeentelijke ervaring. De adviseur zal zich met name bezig houden met de communicatie rond afvalbeleid, afval uitvoering en zwerfafval. Concreet gaat het dan om zaken als:

  • campagne afval scheiden voortzetten
  • campagne verpakkingsvrij voortzetten
  • project omgekeerd inzamelen laagbouw afronden
  • project omgekeerd inzamelen basisscholen (nieuw)
  • enkele kleinere opgaven op het gebied van zwerfafval (statiegeld, papierinzameling. etc.)
  • overige klussen die voortkomen uit de ondersteuning van de beleidsadviseur afval.

Functie-eisen

Het werkpakket is divers en bestaat uit grote en kleine projecten en adviesklussen. Om snel aan de slag te kunnen is enkele jaren ervaring als communicatieadviseur bij een lokale overheid een eis, evenals een afgeronde communicatieopleiding.


Ervaring met bewonerscommunicatie is een vereiste, ervaring met gedragsverandering een pre. Ook ervaring met afvalcommunicatie en interne communicatie is een pre. Een grote mate van flexibiliteit, ad hoc kunnen bijschakelen en mogelijke inzet buiten kantooruren is noodzakelijk.


De kandidaat beschikt over de communicatieve vaardigheden om op alle niveaus te adviseren en steekt ook zelf graag de handen uit de mouwen. Ook is de kandidaat goed in staat om met uiteenlopende doelgroepen het gesprek aan te gaan over zaken waarin de belangen soms zeer uiteen lopen.


Gezien de aard van het werk verwachten zij van de kandidaat dat deze over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden beschikt, op B1 niveau kan schrijven, pro-actief is, vasthoudend, kan omgaan met pieken en dalen in werkdruk en zowel in een team als zelfstandig werken.

Aanbod

Een tijdelijke opdracht voor 32 uur per week. Startdatum is 1 februari 2022 en de einddatum is 1 mei 2022. Er is een optie tot verlenging van 4 x 6 maanden. Standplaats is Amersfoort.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mariska Klop 06- 41 88 88 41 of Juul Braat 06- 42 06 40 38 of per mail via mariska.klop@onlyhuman.nl of juul.braat@onlyhuman.nl.


Solliciteren kan via onderstaande button tot en met donderdag 20 januari 2022, 14:00 uur uur. De gesprekken zullen plaatsvinden op donderdagmiddag 27 januari of vrijdagochtend 28 januari. We kijken uit naar je reactie!

Solliciteren
Neem contact op via WhatsApp