OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

VACATURE Communicatie programma Rechtsbijstand – Ministerie van Justitie en Veiligheid, Den Haag (4494) REAGEREN IS NIET MEER MOGELIJK


Introductie

Heb jij minimaal een afgeronde opleiding op wo-niveau, bij voorkeur op het gebied van communicatie? Heb jij daarbij aantoonbare ervaring als communicatiestrateeg op het gebied van veranderkunde?
Voor het programma Rechtsbijstand zoekt het Ministerie van Justitie en Veiligheid een communicatiestrateeg die signalen kan vertalen naar concrete acties. Is dit de rol voor jou? Wij komen graag met je in contact!

Organisatie

Programma Rechtsbijstand
De regering kondigde in het regeerakkoord van 2017 een herziening aan van de gesubsidieerde rechtsbijstand. De plannen hiervoor staan in de Kamerbrief over de contouren van de herziening rechtsbijstand. In het herziene stelsel heeft iedereen toegang tot passende informatie, hulp en advies bij juridische problemen. En dan op zo’n manier dat de kosten beheersbaar blijven en de verleners van rechtsbijstand een passende vergoeding krijgen. Begin 2018 is een volwaardig programmateam aan de slag gegaan met het, samen met het veld, concretiseren van de contouren.

Je neemt een vast plaats in het programmateam in, maar hebt ook nauwe contacten (en structureel overleg) met dCOM.

Functie

Het betreft een nieuwe functie. I.v.m. activiteiten verschillende projecten is er snel behoefte aan een heldere communicatiestrategie.

Werkzaamheden
 • Je ontwikkelt passende (communicatie) strategieën en vertaalt deze door naar plannen en activiteiten.
 • Je levert gevraagd en ongevraagd (strategisch) communicatieadvies.
 • Je onderhoudt de netwerken met interne en externe partners, resp. met belanghebbenden. Externe contacten met de media liggen bij de woordvoerder van de minister. Contacten over ander externe uitingen stem je af met communicatieadvies.
 • Je signaleert (communicatie gerelateerde) kansen, mogelijkheden en risico’s, en doet voorstellen hoe hiermee om te gaan. Van belang is dat je vaardig en flexibel om kunt gaan met de gevolgen en opzet van dynamische omstandigheden binnen de communicatie. Je opereert in een regisseursrol, waarbij je tevens zorgt voor operationele zaken.
 • Je adviseert over de benodigde communicatie inzet; je hebt ervaring met de inzet van middelen (waaronder verschillende sociale media) en van communicatievormen, w.o. stakeholdermanagement. Je bent in staat om middelen in te zetten o.b.v. ervaring en beoogde effecten
 • Je zorgt voor een effectieve en efficiënte totstandkoming van de communicatieprojecten en coördineert de gezamenlijke inzet (inclusief evenementen); je bent alert op tussentijdse kansen en ontwikkelingen
 • Nauwe samenwerking met dCOM, directie communicatie van het ministerie, is een vanzelfsprekendheid voor je, zowel met communicatie-advies als woordvoerder.
 • Je werk past binnen de communicatiestrategie van de directie communicatie die het voortouw heeft in de strategische communicatieagenda van de minister, waaronder voor rechtsbijstand.

Functie eisen

Eisen (knock-out)
 • Minimaal een afgeronde opleiding op wo-niveau, bij voorkeur op het gebied van communicatie;
 • Je hebt aantoonbare ervaring als communicatiestrateeg op het gebied van veranderkunde;
 • Je hebt ervaring binnen een complexe politiek-bestuurlijke omgeving.


Wensen (60%)
 • Je hebt ruime kennis van (complexe) doelgroepen en hun gedrag; je kunt signalen vertalen naar concrete acties; (30%)
 • Je hebt ruime ervaring met het schrijven in helder en begrijpelijke taal. (30%)

Aanbod

Een tijdelijke functie voor 32-36 uur per week (flexibel in te vullen). Startdatum is 28 oktober voor de periode van een jaar met optie tot verlenging. Standplaats is Den Haag.
Reageren is mogelijk t/m vrijdag 11 oktober 10:00. Voor meer informatie kun je terecht bij Femke Polderman of Yvette Albers via 070-3022020 of femke.polderman@onlyhuman.nl of yvette.albers@onlyhuman.nl.
We kijken uit naar je reactie!
Solliciteren
Chat met ons via WhatsApp