OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

VACATURE Beeld Adviseur – Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, 32-36 uur p.w. (6571) – Bilthoven/thuis


Introductie

Voor het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu zijn we op zoek naar een Beeld Adviseur voor 32-36 uur per week. De kandidaat die wij zoeken heeft ervaring met het (laten) maken van diverse soorten beeldcontent. Je hebt een creatieve geest om mooie content te bedenken en uit te werken. Je kunt goed adviseren over de inzet van beeldgebruik, waarom wel en hoe dan, en soms ook waarom niet. Ben jij de kandidaat die wij zoeken? Reageer dan nu!


Organisatie

Wat een plek om te werken en wat gebeurt er momenteel veel binnen het RIVM. Om hun communicatie in deze COVID-19 tijd uit te bouwen zijn goede beeldprofessionals nodig. Jij dus!


Over RIVM

Zij zetten zich in voor een gezonde bevolking en een duurzame, veilige en gezonde leefomgeving. Zij zijn de betrouwbare adviseur voor de overheid, professionals en burgers. In jouw baan als Beeld Adviseur draag je bij aan de communicatie-uitingen van de organisatie richting de binnen- en buitenwereld.


Wij zoeken

Het RIVM zoekt een goede en scherpe Beeld Adviseur die (bijna) alles weet van visuele communicatie uitingen en snapt hoe je met beeld een boodschap versterkt. Je kunt goed adviseren over de inzet van beeld, bijvoorbeeld video en foto, en vindt het leuk om te ondersteunen bij het maken van goed beeld. Met jouw energie en frisse blik help je mee het beeldbewustzijn van de organisatie te vergroten. Ook als je wat minder ervaring hebt, maar barst van de energie en kennis op dit gebied ben je hartstikke welkom.

Functie

Wat ga je doen?

Je werkt binnen de redactie Beeld samen om voor de organisatie alles rondom beelden te organiseren. Foto, video, illustraties, animaties, editing en contacten met externe partijen die voor en met hen deze content maken: jij vindt het leuk om de spin in het web te zijn.


De ene dag faciliteer je opnames voor een video, nadat je zelf het concept hebt uitgeschreven en de cameraman hebt ingelicht, de andere dag ben je bezig met adviezen geven richting de communicatieadviseurs hoe je beeld goed kan inzetten. Het is een pré – maar geen noodzaak – als je zelf ook echt op professioneel niveau overweg kan met programma’s als Photoshop, After Effects en Illustrator. Doordat je snapt hoe het werkt ben je in staat om beter te adviseren over de inzet van beeldcontent en help je om de redactie verder te professionaliseren.


Je steekt de handen graag uit de mouwen bij projecten door direct mee te helpen bij het maken van video, inzet van fotografie en teksten te bedenken.


Plaats van de functie binnen de organisatie

Je komt te werken bij de redactie Beeld. Dit team bestaat momenteel uit vijf collega’s en is groeiende. De redactie is dan ook volop in ontwikkeling.


De redactie hoort bij de afdeling Creëren & Visualiseren (C&V). Deze afdeling bestaat uit meerdere redacties waaronder Beeld, Social Media, Online Communicatie en Corporate Communicatie. De afdeling bestaat uit zo’n 30 mensen.


Ze werken vanuit de kernwaarden innovatief, beeldend en deskundig en dragen dit uit in al hun communicatieproducten. Ze investeren in een prettige werksfeer, kennis van hun vak en persoonlijke ontwikkeling. Bij werving gaan ze uit van je ontwikkelpotentie. Je ervaring uit het verleden doet er zeker toe, maar wat je in de komende jaren bij kunt dragen is minstens zo belangrijk.

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond, bij sterke voorkeur op multimedia- en/of communicatiegebied;
 • Sterke kennis en ervaring van en met beeldgebruik (foto, video, infographics, illustraties, animaties). Wanneer, waar en op welke manier zet je welk beeldmiddel in;
 • Ervaring met het (laten) maken van diverse soorten beeldcontent;
 • Een creatieve geest om mooie content te bedenken en uit te werken;
 • Je kunt goed adviseren over de inzet van beeldgebruik, waarom wel en hoe dan, en soms ook waarom niet;
 • Je hebt een hoge omgevingssensitiviteit;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.


Kwaliteiten

 • Je bent pragmatisch, omgevingsbewust en kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je behoudt overzicht en structuur in complexe situaties, met oog voor belangrijke details en kunt aan diverse zaken tegelijk werken.


De volgende Competenties en eigenschappen herken jij jezelf in:

 • Analyseren;
 • Plannen en organiseren;
 • Omgevingsbewust;
 • Hands-on mentaliteit;
 • Creatief;
 • Samenwerken;
 • Je kunt snel schakelen en bent flexibel.

Aanbod

Een tijdelijke opdracht voor 32-36 uur per week. Startdatum is 1 februari 2022 voor de duur van 12 maanden. Er is een optie tot verlenging van 1 x 12 maanden. Standplaats is Bilthoven. Momenteel werk je zoveel mogelijk vanuit huis.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Adora Lopes 06 – 34 46 44 77 of Cynthia Kop 06- 18 54 01 42 of per mail via adora.lopes@onlyhuman.nl of cynthia.kop@onlyhuman.nl.


Solliciteren kan via onderstaande button tot en met dinsdag 18 januari 2022, 15:00 uur. We kijken uit naar je reactie!

Solliciteren
Neem contact op via WhatsApp