OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
 

Senior Communicatieadviseur – Gemeente Leiderdorp (vaste baan) 32-36 uur p.w. (6223) – Leiderdorp


Introductie

Je bent een sterk strategische adviseur die het verschil maakt met communicatie. Je bent een stevige sparringpartner voor de burgemeester en het bestuur. Je vindt het een uitdaging om samen met het team richting en vorm te geven aan de communicatie voor het reilen en zeilen bij een dynamische gemeente en haar burgers. Daarom is de functie van senior communicatieadviseur jou op het lijf geschreven!

Organisatie

Jouw werkplek
Bestuur en Organisatie Ondersteuning bestaat uit 15 medewerkers (waaronder 4 communicatieadviseurs), die zich bezighouden met verschillende specialismen en aandachtsgebieden waaronder bestuursondersteuning, directieadvies, regiocoördinatie, communicatie en arbo & verzuim. Bij de gemeente Leiderdorp organiseren zij zelf het werk, sturen zij zelf op resultaat en regelen ze samen praktische zaken. Dit biedt de ruimte om met nieuwe, creatieve ideeën aan de slag te gaan. Vanuit persoonlijk leiderschap, krijg je ruimte om je verder te ontwikkelen op een manier die bij jou past. De sfeer is te omschrijven als dynamisch waarbij de vraag uit de samenleving centraal staat.


Waar kom je te werken?
Gemeente Leiderdorp stimuleert de kennis van haar inwoners, instellingen en ondernemers. De gemeente werkt bevlogen en is behulpzaam. Een nieuwsgierige instelling biedt ruimte om met oplossingen te komen. Zo kunnen betrokkenen tot bloei komen. Vertrouwen en verbinding zijn altijd het vertrekpunt. Daarin wordt geluisterd en gehandeld vanuit sterke betrokkenheid bij de omgeving. Vanuit een energieke en toegankelijke zelforganiserende werkomgeving is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en nieuwe kansen. Wendbaar en flexibel werken zit in het bloed waardoor zij met een open en kritische blik haar dienstverlenende taken kan volbrengen. De gemeente Leiderdorp moedigt nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen aan. Initiatieven met lef. Mede daarom wonen, werken en leven mensen graag in deze gemeente. De ambitie van de gemeente Leiderdorp is actief verbinden en blijvend vernieuwen in een kansrijke omgeving.


“Werken bij Gemeente Leiderdorp betekent voor mij werken in een dynamische omgeving. Je kunt snel schakelen en de lijnen zijn kort. Het is een platte organisatie en je bent onderdeel van de processen. Je staat in contact met het dorp en de inwoners.”

– Marjo Jansen, communicatieadviseur.

Functie

Wat ga je doen als senior communicatieadviseur?
Bij gemeente Leiderdorp wacht jou een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid als senior communicatieadviseur. In deze rol ben je van alle markten thuis en schaak je op meerdere borden tegelijk. Je adviseert het college van burgemeester en wethouders en de organisatie bij strategische communicatie- en participatievraagstukken. Daarnaast ben je adviseur van en speechschrijver voor de burgemeester en aanspreekpunt bij publieke optredens. Als woordvoerder onderhoud je contacten met de pers. Waar mogelijk zoek je de samenwerking met de omgeving. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een omgevingsgericht communicatie- en participatiebeleid. Je houdt trends op het gebied van communicatie in de gaten. Door te inspireren vergroot je de communicatievaardigheden van het team. Als aanspreekpunt van team communicatie draag je bij aan de ontwikkeling van het team. In die rol begeleid je ook de junior communicatieadviseur.

Functie-eisen

Wie ben jij?
Jij houdt van je vak en je barst van de ideeën. Je bent een sterk strategische adviseur die het verschil maakt in en met communicatie. Met jouw overtuigingskracht ben je een sterke gesprekspartner voor bestuurders, managers en directe collega’s. Je bent flexibel, maakt je onderwerpen snel eigen en je schakelt snel tussen onderwerpen. Je kunt moeiteloos laveren tussen adviseren en uitvoering, ook als de druk toeneemt. Je bent omgevingsbewust en een echte teamspeler die samen met anderen tot resultaten wil komen. Met jouw doortastende benadering, besluitvaardigheid en slagvaardigheid krijg jij zaken voor elkaar. Inspireren, van elkaar leren en elkaar aanvullen zijn voor jou belangrijke voorwaarden in het samenwerken. Hard werken, proactieve houding en prioriteiten stellen zijn voor jou een vanzelfsprekendheid. Jij houdt van korte lijnen en krijgt energie van een dynamische omgeving waarin voldoende ruimte is voor creativiteit en ideeën. Daarmee ben jij de perfecte match voor de functie van senior adviseur bij de gemeente Leiderdorp.


Wat neem je mee?

  • een afgeronde communicatieopleiding op minimaal hbo-niveau;
  • minimaal 5 jaar ervaring in een communicatiefunctie in een complex krachtenveld;
  • je hebt affiniteit met de publieke sector;
  • je hebt een goede antenne voor bestuurlijke verhoudingen;
  • je hebt ervaring met woordvoering;
  • je bent een netwerker, binnen en buiten de organisatie;
  • je hebt ervaring met participatie;
  • je bent beschikbaar buiten kantooruren.

Aanbod

Wat biedt de gemeente Leiderdorp jou?

De gemeente biedt jou een uitdagende baan in een organisatie die volop in ontwikkeling is. Je komt terecht in een enthousiast zelfsturend team dat er echt samen voor gaat.


Naast een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 32-36 uur per week en daarna intentie tot een vast dienstverband kun je rekenen op:

• een salaris van maximaal € 5.169 bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 11);

• sfeer waarin met inzet en plezier wordt gewerkt aan het beste resultaat voor de burgers;

• professionele werkomgeving waar er aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld met het brede aanbod aan workshops en cursussen van onze ‘Academie71’;

• prima secundaire arbeidsvoorwaarden, die je via een Individueel keuzebudget zelf kunt kiezen;

• invloed op je werktijden: gedeeltelijk thuiswerken behoort tot de mogelijkheden;

• een mobiele telefoon en laptop krijg je ter beschikking.


Inlichtingen

Informatie en sollicitatieprocedure
De werving en selectieprocedure voor deze vacature is door de gemeente Leiderdorp uitbesteed aan OnlyHuman. Jellien Kiers is de verantwoordelijke consultant en zij is bereikbaar op nummer 06-382 87 519 of via jellien.kiers@onlyhuman.nl. Of neem contact op met Angelique Oppelaar, recruiter en zij is bereikbaar op 06-458 77 587 of via angelique.oppelaar@onlyhuman.nl.


Wil je reageren? Solliciteer dan direct, dan wel uiterlijk vóór maandag 15 november a.s. via onderstaande button. Je sollicitatie wordt direct in behandeling genomen. Indien wij voor het bereiken van de reactietermijn voldoende passende sollicitaties hebben ontvangen, sluiten wij de vacature.


Heb je nog vragen? Schroom dan niet en neem contact op met Jellien of Angelique voor meer informatie. Wij kijken uit naar je sollicitatie!

Solliciteren
Neem contact op via WhatsApp