Ga naar OnlyHuman home

Van een lange wandeling met ideeën tot ruim 20 jaar samen

Oprichters Jitteke Runia en Iris Wingbermuhle vertellen over het ontstaan van OnlyHuman en wat juist dit bedrijf zo bijzonder maakt.

Tijdens een lange wandeling in het bos blijken, toen nog collega’s, Iris en Jitteke sterke gedeelde ideeën te hebben over het recruitment vak. Beiden zien zij het van groot belang een verbinding tot stand te brengen aan zowel opdrachtgevers als professionals waarbij ze elkaar versterken en kunnen ontwikkelen.

Het is daarom logisch dat het kwalitatief verbinden met aandacht voor de persoon, na ruim 20 jaar, nog steeds de belangrijkste bouwsteen is voor de missie en kernwaarden van OnlyHuman.

Dit maakt ons trots en OnlyHuman zo bijzonder

Altijd wilden Iris en Jitteke een bureau zijn waarin mensen zichzelf zouden kunnen zijn en waar ze zich goed kunnen ontwikkelen. En dat zien ze na 21 jaar ook nog steeds; professionele mensen die op hun eigen manier hun werk doen en tegelijk voor een gezamenlijk resultaat gaan.

Jitteke straalt wanneer ze het over haar mensen heeft: “Ik ben vooral heel trots dat het nog steeds lukt om op een heel persoonlijke manier te werken, ondanks het feit dat we enorm gegroeid zijn. Het mooiste is om op kantoor binnen te komen en te zien hoe mensen met plezier werken en trots zijn op hun werkplek en ons bureau.”

Iris benadrukt dat het belangrijkste onderscheidende vermogen van OnlyHuman de persoonlijke en oprechte aandacht is die alle medewerkers hebben.
“Dat zit diep in ons DNA verankerd. Wij richten ons niet alleen op de rechtstreekse koppeling van een opdrachtgever en een professional, maar ondersteunen hen ook graag met advies en dienstverlening. En juist dát maakt OnlyHuman zo bijzonder, zo menselijk!”

OnlyHuman is na 21 jaar precies hoe wij het ooit bedachten

“In augustus 2000 stonden we met z’n tweeën bij de Kamer van Koophandel om OnlyHuman B.V. in te schrijven.” Vertelt Jitteke vol trots.

Na de overname van het executive search label, Dux International, besloten ze vanuit de groeistrategie gebruik te maken van één herkenbaar moederbedrijf. En dus weer samen bij de Kamer van Koophandel, dit keer voor de oprichting van Umon. “Intussen zijn we uitgegroeid tot een organisatie met meerdere labels. Umon brengt deze verschillende labels samen. Gericht op de publieke en non-profit sector, met een herkenbare, kwalitatieve benadering langs onze kernwaarden, zoals wij deze 21 jaar geleden in het bos bedachten.”

De bewuste boswandeling, waar OnlyHuman ooit is ontstaan, laat in het huidige pand ook nog haar sporen na. Om het 20 jarig bestaan van OnlyHuman te vieren, doneerden Iris en Jitteke hun medewerkers op een olijfboom met daarin een symbolische tuinkabouter in hangmat en een loungeset. Dit maakte de ruime stadstuin compleet en een plek waar we met elkaar verbonden zijn.

“Juist doordat wij claimen de bindende factor te zijn, vonden wij een plek waar we samen kunnen komen zo belangrijk. Want ook wij hebben die verbinding nodig.”

Onze focus blijft persoonlijk met ruimte voor uitbreiding in onze activiteiten en doelgroep

Na 21 jaar staat er een stabiele organisatie met een duidelijke structuur. Een professioneel team die weet waar ze voor staan en goed op elkaar ingespeeld zijn. Bij het onderling samenwerken, doelen bereiken, staat ook in grote drukte de klant en de kandidaat op 1. Altijd blijven we op een persoonlijke manier adviseren en ondersteunen.

De komende tijd ligt onze focus op het uitbreiden van onze activiteiten op onder andere het gebied van online communicatie. Daarnaast heeft het onze prioriteit om nóg meer divers en inclusief te worden: iedereen moet zich welkom voelen bij Umon. Dit maakt ons voor een nog bredere doelgroep inzetbaar en stelt ons in staat een maatschappelijke bijdrage te leveren.