OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren

Blog & nieuws

Spijker je kennis bij en blijf op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen op jouw vakgebied met de blogs van OnlyHuman.

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel blog.

 

Schrijf je in

3 december 2018

Professionals aan het woord – Katja Buijs, senior communicatie adviseur project Nieuw Delft

Onze professionals maken het verschil bij onze klanten. Hun werk en specialisatie zorgen ervoor dat beide groeien. In deze serie vertelt Katja wat haar meerwaarde is als professional.

28 november 2018

Persbericht – toegekende aanbesteding Rijksoverheid

OnlyHuman is opnieuw de voorkeursleverancier van communicatieprofessionals voor de Rijksoverheid. We kwamen bij de aanbesteding als beste uit de bus. Lees het persbericht.

7 november 2018

De juiste boodschap op het juiste moment met behulp van marketing automation

Marketing automation brengt twee werelden bij elkaar, namelijk die van marketing en softwaretechnologie. Hoe werkt dit in de praktijk? Frank van Noort en Robin Oudheusden leggen dit uit in dit blog.

31 oktober 2018

Omgevingswet: via ‘anders denken’ naar ‘anders werken’

De Omgevingswet en het nieuwe Digitaal Stelsel vormen grote veranderingen voor gemeenten en zij moeten hun manier van werken gaan aanpassen. Dit adapteren van een andere manier van werken is een flinke uitdaging voor alle gemeenten…

24 oktober 2018

Zzp vs. ‘Deta’. Welke keuze maak jij?

Vraag een zzp’er waarom hij of zij dat is geworden en het antwoord luidt waarschijnlijk: “Vrijheid!”. En als je iemand vraagt waarom hij of zij heeft gekozen voor detachering, is de kans groot dat de eerste reactie is: “Zekerheid!”. Rinske Slotema, HR-adviseur bij OnlyHuman, geeft in dit blog haar kijk op de voors en tegens met betrekking tot zzp-schap en detachering.

18 oktober 2018

De (waarde van een) referentiecheck

Mathanja Klop, consultant Werving & Selectie bij OnlyHuman, geeft haar visie op de waarde van de referentiecheck en de manier waarop de organisatie hier invulling aan geeft.

11 oktober 2018

Laat LinkedIn voor je werken

LinkedIn is de plek om jezelf te presenteren. Hoe optimaliseer je je profiel als online visitekaartje? In dit blog vertelt Miranda jou hier meer over.

8 oktober 2018

Optimaal communiceren vanuit gemeenten: “Zoek de samenwerking op”

Welke communicatiethema’s spelen er binnen gemeenten? En hoe ga je daar als communicatieprofessional mee om? Hans Scholten, communicatieregisseur bij de regio Drechtsteden,  pleit voor het vormen van communicatie-coalities en vertelt meer over zijn ervaringen in dit blog.

4 oktober 2018

Professionals aan het woord: Krista de Wolff, werkgelukdeskundige & communicatiespecialist

Onze professionals maken het verschil bij onze klanten. Hun werk en specialisatie zorgen ervoor dat beide groeien. In deze serie laten wij hen aan het woord over wat hen drijft en motiveert als Professional of OnlyHuman!

 

17 september 2018

Het ABC van een goed cv

Het aanbod op de arbeidsmarkt is enorm, dus de kans dat je al snel een interessante vacature vindt, ook. Meestal stel je jezelf schriftelijk voor aan je potentiële nieuwe werkgever. Hoe overtuigend je motivatie ook is, zal de organisatie waarschijnlijk toch eerst naar je cv kijken. Zie je cv als een elevator pitch: je wilt binnen een minuut de aandacht pakken en vasthouden.

12 september 2018

Professional aan het woord: Imce Hofman. communicatieadviseur weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere

Onze professionals maken het verschil bij onze klanten. Hun werk en specialisatie zorgen ervoor dat beide groeien. In deze serie laten wij hen aan het woord over wat hen drijft en motiveert als Professional of OnlyHuman!

 

 

29 augustus 2018

Professional aan het woord: Mick de Witte, communicatieadviseur bij de Nationale Ombudsman

Mick vertelt in dit blog wat haar reden was om als ZZP’er aan de slag te gaan. Lees meer over haar ambities, ervaringen en wat OnlyHuman voor haar betekent.

19 juli 2018

Een goede vacaturetekst schrijven is een vak apart

De meeste zoektochten naar een nieuwe baan beginnen online. Dit betekent dat je tien tot twintig seconden hebt om de vacature én je organisatie te presenteren aan de kandidaat van je dromen. Anders gezegd: je hebt minder dan een halve minuut voor je ‘employer branding’ (hoe je als werkgever wordt beschouwd en ervaren). Inge Nord, recruiter bij OnlyHuman en expert in vacatureteksten, deelt in dit blog tips voor het schrijven van vacatureteksten die wérken.

17 juli 2018

Professional aan het woord: René Kemper

Onze professionals maken het verschil bij onze klanten. Hun werk en specialisatie zorgen ervoor dat beide groeien. In deze serie laten wij hen aan het woord over wat hen drijft en motiveert als Professional of OnlyHuman!

 

 

5 juli 2018

De grens tussen zakelijk en privé op online platformen

We hoeven jou (hopelijk) niet te vertellen dat een jolig carnavalskiekje als profielfoto op LinkedIn niet de beste manier is om je als professional te profileren. Om nog maar te zwijgen over het sturen van politiek incorrecte tweets en het posten van Facebook-berichten die echt thuishoren in de privésfeer. Anouk Bolier, recruiter bij OnlyHuman, ziet in de dagelijkse praktijk echter wel gekkere dingen dan bovenstaande voorbeelden en deelt daarom graag tips waarmee jij je bij (potentiële) opdrachtgevers op de juiste manier in de kijker kunt zetten via online platformen.

29 juni 2018

Professional aan het woord: Joan Gebraad is gedetacheerd als webredacteur

Onze professionals maken het verschil bij onze klanten. Hun werk en specialisatie zorgen ervoor dat ze beide groeien. Joan Gebraad vertelt in deze blog hoe haar ervaring is als gedetacheerd webredacteur vanuit OnlyHuman en hoe zij haar loopbaantraject ziet.

20 juni 2018

Professional aan het woord: Judy Gerritsen, Adviseur Social Media, Webcare & Online Monitoring (freelance)

Onze professionals maken het verschil bij onze klanten.  Als ‘Professional van Onlyhuman’ vertelt Judy in dit blog hoe haar carrièrepad verloopt en hoe een specialistisch bureau haar daar bij ondersteunt. 

18 juni 2018

Ben jij voorbereid op een crisis?

OnlyHuman organiseert regelmatig kennissessies voor communicatieprofessionals. Op 14 juni 2018 sprak Lukas Burgering, zeer ervaren interimmer, trainer en woordvoerder, over socialmedia en crisiscommunicatie. Dit blog is een samenvatting van Lukas’ presentatie, doe je voordeel met zijn tips & tricks!

29 mei 2018

Professional aan het woord: het groeipad van Rogier Reker

Onze professionals maken het verschil bij onze klanten. Hun werk en specialisatie zorgen ervoor dat ze beide groeien. In deze serie laten wij hen aan het woord over wat hen drijft en motiveert.

 

28 mei 2018

Taalfvoutjes, hoe werkt dat in het brein?

Schrijffouten, je komt ze vast wel eens tegen. Zelfs communicatiespecialisten schrijven niet altijd foutloos. In deze blog vertellen wij hoe het werkt in het brein en geven wij een aantal tips om schrijffouten te voorkomen.

9 mei 2018

7 Tips voor de professional

Als professional zit je continu in het proces van leren en ontwikkelen. Om jou hierbij te ondersteunen, hebben wij 7 tips die je helpen in je zoektocht naar die volgende uitdaging in je carrière.

1 mei 2018

5 tips bij het inhuren van externen

Uit recente cijfers van CBS is gebleken dat het aantal flexwerkers opnieuw flink is gegroeid. Organisaties herkennen dus de toegevoegde waarde van een flexibele schil. Maar hoe benut je die het beste? We geven je  5 belangijke tips!

23 april 2018

Welk boek lees jij de komende tijd?

Speciaal voor jou hebben wij onze top-4 van inspirerende en interessante boeken samengesteld op het gebied van marketing & communicatie.

27 maart 2018

In 3 stappen klaar voor de AVG

Ben jij klaar voor de Algemene Verordering Gegevensverwerking? De consequenties zijn aanzienlijk dus je hebt geen tijd meer te verspillen. Wij helpen je met een duidelijk stappenplan!

20 maart 2018

Solliciteren via WhatsApp

Je bent ZZP’er heb je echt niet de tijd om elke dag verschillende vacature sites te controleren voor die ene leuke klus! Geen nood! Meld je nu aan voor de OnlyHuman vacature WhatsApp service en je hoeft niet meer te zoeken, de vacatures komen naar je toe!

 

19 maart 2018

De AVG gaat over ons allemaal!

“Vraag de gemiddelde Nederlander hoe belangrijk hij privacy vindt. Heel belangrijk, zal het antwoord zijn. Als iets gratis is stellen we onze gegevens zonder al te veel na te denken ter beschikking. Maar gratis betekent dat jij zelf het product bent. Dat is de privacy paradox.

8 maart 2018

Match – Work – Grow

Al meer dan 17 jaar zijn wij een begrip in overheid en non-profit markt. En nu met onze nieuwe merkcampagne ‘Work – Match – Grow’ zullen we onze naam en toegevoegde waarde verder uitbreiden!

26 februari 2018

Ben jij klaar voor de AVG?

Vanaf 25 mei 2018 vervangt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) de nu geldende Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Ken jij de gevolgen voor jouw organisatie? Wij zetten de feiten voor je op een rij.

24 november 2017

Waarom is dat drolletje zo blij?

De meeste mensen denken dat emoji ‘emotie’ betekent, maar dat is niet zo. Het is Japans voor het begrip beeld-karakter’. Onderzoeker Lilian Stolk neemt je mee in de wereld van iconen en geeft de beste tips in het gebruik van emoji’s.

14 november 2017

Gedragsverandering: tijd voor een tussenstand

Mensen zijn hokjesdenkers, dol op gewoonten en enorm gevoelig voor groepsdruk. Maar er zijn ook steeds meer methoden die ons “helpen” om beslissingen te beïnvloeden.

5 oktober 2017

Geef je organisatie smoel met Instagram

Is Instagram nou een handig communicatiemiddel voor organisaties? Het is alleen maar beeld, je kunt niet delen, dus hoe kan een post ooit viral gaan?

26 juni 2017

Het best bewaarde geheim over bloggen

Je hebt een leuke invalshoek voor je blog gevonden. Mooi! Nu is het zaak je blog goed op te bouwen. Hoe ziet dat er schematisch uit? En wat te doen als je geen inspiratie voor je volgende blog hebt?

4 mei 2017

Het lastige huwelijk tussen tekst en beeld

Make me care! De kracht van beeld mits goed toegepast. Of; hoe je éérst het beeldverhaal maakt en daarna bedenkt wat nog nodig is om erbij te vertellen.

23 maart 2017

To vlog or not to vlog?

Communicatieprofessionals komen er niet meer onderuit: vloggen. Een nieuwe loot aan de communicatiemiddelenstam. John en Richard van Rooijen geven je de beste tips om impact te maken bij het vertellen van je verhaal.

24 februari 2017

Do’s van data-driven communicatie

Data-driven communicatie begint bij luisteren en monitoren. Welke vragen spelen onder je doelgroep? Boudewijn Dominicus deelt zijn ervaringen als manager Concerncommunicatie en Digital Marketeer.

23 december 2016

De buitenwereld naar binnen halen

Omgevingscommunicatie gaat over het in gesprek komen én blijven met alle partijen die voor je organisatie van belang zijn.

30 november 2016

ToDo, Doing, DONE!

Hoe bruikbaar is Scrum binnen communicatie? Tijdens de kennissessie van Froukje ten Kate werd deze methode met bruikbare voorbeelden onderzocht.

25 november 2016

Opschorting handhaving Wet DBA – en nu?

De Staatssecretaris heeft aangekondigd dat de handhaving van de wet wordt opgeschort, maar is deze daarmee ook van tafel? Martin Staats, directeur OnlyHuman geeft zijn mening.

2 november 2016

Geef je innerlijke nerd de ruimte

Voor communicatie is big-data heel erg waardevol! Het geeft veel kennis over de organisatie, over de stakeholders en over de relevante waarde die je kunt toevoegen aan de relaties die je aangaat.

22 september 2016

Creëer kansen met de customer journey

Communicatieadviseurs moeten betrokken zijn bij het beleid en de strategie van de organisatie. Alleen aan een kernboodschap heb je bij een customer journey namelijk niet zoveel: het gaat om de hele ‘roadmap’…

12 september 2016

Heb je ondernemersrisico als je werkt voor OnlyHuman?

In de modelovereenkomst die OnlyHuman afsluit met haar professionals staat een clausule die alles te maken heeft met het ondernemersrisico. De clausule is een direct gevolg van de nieuwe Wet DBA.

19 augustus 2016

Tropische Top 3 communicatie- en marketingboeken

Er schijnt tropisch weer aan te komen, volgende week. Hét moment om dit weekend even een paar goede boeken te bestellen voor in je strandtas.

5 augustus 2016

OnlyHuman wint aanbestedingen van Provincies Noord-Holland en Utrecht

Naast deze nieuwe aanbestedingen is OnlyHuman ook nog steeds mantelpartij voor de flexibele inhuur van communicatieadviseurs en webredacteuren voor de Rijksoverheid.

25 juli 2016

Solliciteren: zó kan het ook!

De beste tips voor solliciteren krijg je van de experts van OnlyHuman! Word bijvoorbeeld geïnspireerd door Sumukh Mehta uit Bangelore, India.

17 juni 2016

Storytelling gaat om gevoel

‘Is een verhaaltje vertellen storytelling?’ Nou nee, vindt iedereen. ‘Het is een serieus communicatiemiddel. Een verhaaltje vertellen doe je voor het slapengaan.’

9 juni 2016

Filmpje! Vragen & antwoorden over de Wet DBA

Martin Staats, directeur van OnlyHuman, schijnt in dit filmpje zijn licht op een paar prangende vragen over het afschaffen van de VAR en de nieuwe Wet DBA.

12 mei 2016

Stoomcursus voor webredacteuren met Rijksoverheid-ambities

Zonder ervaring bij een departement of overheidsinstantie is het vaak moeilijk om ‘binnenkomen’ bij als webredacteur bij de Rijksoverheid. Daar wil OnlyHuman graag wat aan doen!

12 mei 2016

5 tips voor goede referenties

In de Volkskrant lezen we: ‘Hebben referenties nog nut? Nu via sociale media en speciale screeningbureaus veel informatie over sollicitanten te vinden is, lijkt een telefoontje naar oud-werkgevers uit de tijd. Maar is dat ook echt zo?’

1 april 2016

Vragen over de VAR op vrijdagmiddag

We praten over de veranderingen rondom de VAR en de Wet DBA. Gelukkig kan onze HR-adviseur Rinske al onze vragen beantwoorden, hoewel er nog steeds veel onduidelijk is. Haar antwoorden delen we graag met jullie.

29 januari 2016

Afscheid van de VAR

Na maandenlang gesteggel, verdwijnt dit jaar dan toch de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR). Wat betekent dit concreet voor freelancers, zzp’ers en ondernemers?

21 december 2015

De Zonnebloem: van oubollig naar relevant

‘Als je niet verandert, vervaag je’, zegt Arno Saladin, hoofd marketing en communicatie van Nationale Vereniging de Zonnebloem. Hij is samen met zijn collega Marjolein Poel, online adviseur, bij OnlyHuman om te vertellen over de transitie van de Zonnebloem.

18 december 2015

De Newsroom: begin gewoon!

Pieter Ton en Jochem Hoogenboom zijn nauw betrokken bij de Newsroom. Tijdens twee kennissessies van OnlyHuman en OnlyHumanOnline delen zij hun ervaringen.

11 augustus 2015

De geweldige realiteit van mensen zien

De passie voor fotografie zit diep bij onze oprichters. Reden genoeg om ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan van OnlyHuman de fotomanifestatie FOUND REALITY te ondersteunen.

26 juni 2015

Strategie uitvoeren? Ga eens pootje over!

Een hele dag bezig zijn met het communicatievak op C-DAY15: dat is genieten. Vicky Puls won een toegangskaart en schreef een blog over het congres.

11 juni 2015

cday15 – Uitvoeren van je communicatie Strategie

Op 11 juni vond het vakcongres C-DAY15 plaats voor communicatieprofessionals. In de fasterclass PaulBlok lees je hoe je van communicatie of online strategie tot daadwerkelijke tot uitvoering komt.

12 mei 2015

‘Geef talent de ruimte en focus op wat goed gaat’

‘Als je kunt doen waar je goed in bent, gaat het werk bijna vanzelf. Het kost je weinig moeite en zelfs onder de druk van deadlines en stress leidt de inzet van talent nog tot effectief gedrag.’

7 mei 2015

Vier addertjes onder het gras bij de nieuwe VAR-vanging

ZZP-borrel van OnlyHuman in Scheveningen met aandacht voor de vervanging van de VAR…

17 april 2015

Is WhatsApp de NextStep in recruitment?

WhatsApp en solliciteren via korte videoboodschappen… Onze specialisten geven hun mening over deze nieuwe ontwikkeling.

13 november 2014

7 valkuilen voor de ZZPer

Als ZZP’er heb je een uitdagend bestaan. Je doet veel kennis op omdat je een kijkje in de keuken kan werpen bij een organisatie die staat te springen om jouw expertise. Maar er zijn ook zeker de nodige valkuilen… Wij zetten de zeven belangrijkste voor je op een rij.

30 oktober 2014

Het einde van de communicatiespecialist!

De opkomst van online en de organisatorische veranderingen die dat te weeg brengt is overweldigend. In deze tijd van direct digitaal communiceren kan – of moet – iedereen toch zijn eigen communicatie organiseren? Begrijpelijk dat mensen zich afvragen wat de communicatieafdeling daar nog aan toe kan voegen.

 

Maar hebben organisaties anno 2015 nog aparte communicatie specialisten nodig? Of is de communicatiespecialist ten einde?

Lees verder >>

25 oktober 2014

Beïnvloedingsstrategieën voor online fondsenwerving

Volgens mediapsycholoog Mischa Coster moeten online fondsenwervers meer denken in termen van gedragsverandering in plaats van eenmalige gedragsbeïnvloeding. Dit was de centrale stelling van een kennissessie op 25 september bij OnlyHuman.

Lees verder >>

Chat met ons via WhatsApp