OnlyHuman plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer    Accepteren
13 juni 2019

Professional aan het woord – Annette Cornelisse werkt als communicatiemanager bij Portaal.

door Sabina van Roest

Sinds februari 2019 werkt Annette Cornelisse als communicatiemanager bij woningcorporatie Portaal. Naast het dagelijks leiding geven aan het communicatieteam, heeft ze de uitdaging om een reputatietraject van de organisatie te managen. OnlyHuman begeleidde de werving en selectie voor deze functie, en sprak met Annette over de uitdaging, haar werkervaring en de match met Portaal.

 

Reputatietraject
In februari heb ik de overstap gemaakt van de communicatieafdeling bij de Gemeente Amstelveen en Aalsmeer, naar de functie van communicatiemanager bij Portaal. Ik wilde namelijk meer verdieping in mijn rol, en bij Portaal kan dat zeker. Al op de tweede werkdag van mijn nieuwe baan, zat ik met 2 bureaus en het bestuur om de tafel om een reputatietraject door te spreken. Een mooie en uitdagende opdracht, want de hele woningbranche heeft een aantal jaren geleden onder vuur gelegen door een paar incidenten bij een drietal woningcorporaties. We willen laten zien wat Portaal allemaal doet voor haar huurders, en dat duurzaamheid en inclusiviteit een belangrijke rol spelen binnen onze organisatie.

 

Meer dan alleen woningen
Om dit te bereiken mag het verhaal en de toegevoegde waarde van woningcorporaties veel meer naar buiten worden gebracht. Portaal doet namelijk meer dan enkel woningen beheren. We bieden huizen voor mensen met een krappe beurs. Daarnaast zetten we ons sterk in voor ‘inclusieve buurten’. Dit zijn buurten waarin de bewoners door ons gestimuleerd worden elkaar beter te leren kennen en samen te werken; buurten waar iedereen een plek heeft. Je helpt hier niet alleen huurders mee, maar het heeft ook een positieve invloed op anderen (zoals huiseigenaren) in de wijken en buurten.

 

“Portaal levert als woningcorporatie een belangrijke waarde aan de maatschappij. Iets dat mij erg aanspreekt in deze functie.”

De verbindende factor
Portaal is een netwerkorganisatie met diverse kantoren in de regio Utrecht, Amersfoort/Soest, Leiden, Arnhem en Nijmegen. Dit biedt een uitdaging. Om het verhaal van Portaal helder naar buiten te kunnen brengen, moet je intern alles goed met elkaar verbinden. We hebben intern een strategisch communicatieteam opgezet, bestaande uit medewerkers van verschillende afdelingen. Dat was een belangrijke stap voor de verbinding intern. We slaan nu een weg in waarin we proactiever en meer gestructureerd communiceren, zodat we een eenduidig verhaal communiceren en geen zaken dubbel doen.

 

“Om een verhaal helder naar buiten te kunnen brengen, moet je intern alles goed met elkaar verbinden. Je kunt dan gezamenlijk proactief het verhaal vertellen”

De verdieping in
Voordat ik bij Portaal werkte, gaf ik bij de Gemeente Amstelveen en Aalsmeer als communicatiemanager leiding aan 25 medewerkers. Nu bestaat mijn team uit 9 mensen. Toch heb ik het gevoel dat ik groei en vooruit ga. Door de overstap naar Portaal heb ik de mogelijkheid om nog dieper het communicatievak in te duiken en het veel meer de haarvaten van de organisatie in te brengen. Heel interessant, want ik ben dol op mijn vak. Bij Portaal krijg ik de kans om echt een koers uit te zetten en het team te laten groeien. Dit is ook de belangrijkste reden dat ik ben overgestapt; het missen van de verdieping en het meer organisatiebreed inzetten van communicatie.

 

Een goede match
Portaal is voor mij een warm bad, ik voel me er op mijn plek. Het is een organisatie die erg open staat voor eigen initiatief van medewerkers. Ik vind het prettig, want ik neem graag initiatief. Ook de korte lijnen en het constant schakelen past bij mij als persoon. Dit heeft OnlyHuman tijdens het werving en selectietraject goed ingeschat. De gesprekken met OnlyHuman heb ik heel positief ervaren; het waren open en goede gesprekken, waarin ik veel van mezelf op een eerlijke manier kon laten zien. Zowel de dingen die ik goed kan, als de dingen die ik minder goed kan. Ja, OnlyHuman heeft een goede match gevonden met een bedrijf en een functie die echt aansluiten bij mijn persoonlijkheid.

 


Annette Cornelisse werkt als communicatiemanager via OnlyHuman. Wil jij ook ontdekken waar jouw passie en talenten liggen en welke organisatie bij jouw talenten past? Wij gaan graag met jou in gesprek en samen op zoek naar de juiste match.  


OOK INTERESSANT
woensdag 13 maart 2019
Professional aan het woord - Tamar Löcke, gedetacheerd als webredacteur bij het ministerie van Justitie en Veiligheid
donderdag 7 februari 2019
Professional aan het woord: Luke Andries is werkzaam als Online Contentspecialist op het Ministerie van Financiën
Chat met ons via WhatsApp