Ga naar OnlyHuman home

Professional aan het woord: het groeipad van Rogier Reker

Blog
Onze professionals maken het verschil bij onze klanten. Hun werk en specialisatie zorgen ervoor dat ze beide groeien. In deze serie laten wij hen aan het woord over wat hen drijft en motiveert als ‘Professional van OnlyHuman’!

 


Rogier Reker, Community Manager Groen Kapitaal bij de Provincie Noord-Holland

Eind 2016 werkte ik zes jaar bij de KLM, waarvan drieënhalf jaar als Senior Social Media Content Specialist. Ik maakte er het tijdperk mee waarin social media een enorme vlucht nam. Het zijn krachtige kanalen om mensen met merken te verbinden. Maar ze vormen, samen met al het andere dat zich 24/7 aandient op je mobiel, ook de oorzaak van een verminderd bewustzijn ten aanzien van wat zich in je directe omgeving afspeelt. Eind 2016 besloot ik dat ik daar op mijn manier verandering in wilde brengen.

 

Creatieve social-mediacampagnes en fotografie

Naast het bedenken van concepten en creatieve social-mediacampagnes, heb ik ook een grote passie voor fotografie. En dan vooral voor het vastleggen van mensen als zij zich er totaal niet bewust van zijn. Juist dan, los van hun telefoon- of computerscherm vertellen zij hun unieke, persoonlijke verhaal. Om dit een podium te geven, richtte ik OORgineel.nl op. Het is de basis van waaruit ik als Social Media Creative Strategist en fotograaf opereer. Social media is het stadium van zenden voorbij, het gaat om leveren waar de ontvanger op zit te wachten – vaak zonder dat hij het zelf weet. Luisteren naar mensen en van daaruit acteren, is de basis van OORgineel.nl. Zowel met mijn werkervaring als met alles wat ik wil bereiken in mijn eigen tijd, kan ik bedrijven wat bijbrengen. Waarbij de uniciteit van mensen voorop staat.

 

Aan de slag als ZZP’er

Vrijwel tegelijkertijd met de start van OORgineel.nl ben ik via OnlyHuman aan de slag gegaan als Social Media Creative Content Specialist bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Door dóór te vragen ontdekten de mensen van OnlyHuman dat ik weliswaar een commerciële achtergrond heb, maar dat mijn hart als mens niet ligt bij keiharde commercie. Bij het ministerie heb ik vooral geleerd dat je bij alles wat je doet, rekening moet houden met de gevolgen op korte én lange termijn; ik ben er als professional gegroeid.

 

De match via OnlyHuman

OnlyHuman is ook de ‘koppelaar’ voor mijn huidige baan als Community Manager voor Groen Kapitaal, een platform dat een ‘groene’ beweging in gang wil zetten met meer biodiversiteit in natuurgebieden en daarbuiten. Een goede match: de mensen van OnlyHuman weten dat natuur en maatschappelijke betrokkenheid mij aan het hart gaan. Ze denken mee met waar ik mee bezig ben en maken tijd om te evalueren hoe het gaat; ik ben meer dan een nummer dat is geplaatst bij een opdrachtgever. Een mooi voorbeeld daarvan is dat senior consultant Geert Jansen en ik elkaar volgen op Instagram en ook buiten werktijd contact hebben; zowel professioneel als privé. Ik geniet enorm als ik vroeg in de morgen mijn beste foto’s bewerk. Als Geert dan een van de eersten een reactie geeft, is dat een leuk begin van de dag.

 

In alle informatie die dagelijks mijn bureau passeert, ben ik altijd op zoek naar het éne woordje dat de vertaling naar beeldvorming in zich heeft. Voor Groen Kapitaal doen we dat in groter verband. Dit wordt gedaan door bedrijventerreinen, die niet operationeel zijn, een tijdelijk natuurgebied te maken. Daarnaast werken we veel met mensen met innovatieve ideeën. Daarbij kun je denken aan kaas van onkruid uit Amsterdam of een project waarbij met afval uit restaurants een wormenhotel wordt gevoed. De mest die zij hieruit produceren, wordt verkocht. Het zijn voorbeelden van acties die voortkomen uit circulair denken en dat ligt mij goed. In mijn huidige functie bij de provincie komen mijn ervaring in land, zee en lucht bij elkaar, ik ben er echt op mijn plek!