Ga naar OnlyHuman home

Professional aan het woord: Judy Gerritsen, Adviseur Social Media, Webcare & Online Monitoring (freelance)

Blog
Onze professionals maken het verschil bij onze klanten. Als ‘Professional van OnlyHuman’ vertelt Judy in dit blog hoe haar carrièrepad verloopt en hoe een specialistisch bureau haar daar bij ondersteunt. 

 


Let’s get social! is mijn motto

Bij alles wat ik doe, staat nieuwsgierigheid, ontwikkeling, plezier en verbinding voorop. Ik ontmoet graag mensen, wil van alles weten en dat delen met degenen die dat ook leuk of interessant vinden. Dat maakt social media voor mij zo handig en leuk. Ik blijf op de hoogte, ik hou contact en ik leer nieuwe mensen kennen. En zo nu en dan drinken we een kop koffie. Want hoe leuk social media ook is, er gaat niets boven een face-to-face gesprek 🙂

 

Van detachering naar freelance

In 2015 kwam ik in contact met OnlyHuman. Ik zag dat ze leuke social media opdrachten hadden en ik wilde daar meer ervaring in opdoen. De recruiter die ik sprak zei: “Je hebt een interessant profiel, want je hebt bij commerciële organisaties gewerkt, bij non-profit en bij de overheid.” Ik ging via OnlyHuman aan de slag en maakte voor het eerst de overstap naar detachering. Spannend! Mijn eerste opdracht was bij Rijkswaterstaat, als social media adviseur. Het was voor drie maanden, maar uiteindelijk ben ik daar met veel plezier anderhalf jaar gebleven. Hierna had OnlyHuman weer een gave klus voor me: webcarespecialist bij Defensie. Tevens vroeg OnlyHuman wat ik ervan vond om dit als freelancer te doen. Ik vond het een mooie uitdaging die ik met beide handen heb aangepakt. Dat was in maart 2017, sinds die tijd ben ik zzp’er en dat bevalt heel goed. De afwisseling is erg leuk. Ook is het leerzaam doordat ik steeds voor andere organisaties werk.

 

Uitdagende combinatie: content en webcare

In oktober 2017 kon ik aan de slag bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ja, wéér via OnlyHuman, echt top. De eerste vier maanden van deze opdracht was ik, samen met collega’s, verantwoordelijk voor social media en sinds februari houd ik me bezig met webcare. Onderdeel van mijn takenpakket is ook ‘online monitoring’: in de gaten houden wat er online over het ministerie wordt gezegd en door wie. Content maken voor online communicatie en reageren op wat er binnenkomt, dat is voor mij een mooie combinatie. We laten als ministerie zien dat we luisteren, we vragen door en we gaan de dialoog aan. Overheidsinstanties zijn veel vlotter dan menigeen denkt en een kwinkslag op zijn tijd kan zeker. Maar uiteindelijk gaat het erom dat je mensen zo goed mogelijk helpt. En als dat niet kan, dan kun je vaak wel persoonlijk en begripvol reageren.

 

Bekend maakt bemind

Voor mijn laatste drie opdrachten bij de overheid ben ik bemiddeld door OnlyHuman. Het viel me bij het eerste contact al op dat zij oprecht geïnteresseerd zijn in mijn capaciteiten en ambities, en dat meenemen in de bemiddeling. OnlyHuman is dé specialist in functies bij de overheid en daarbij combineren ze expertise met mensgerichtheid. Tel hierbij op dat ik door de jaren heen een bekend gezicht ben geworden bij de overheid en dat OnlyHuman mij direct belt als ze een passende opdracht hebben. En dat ook nog in mijn woonplaats Den Haag, zodat ik elke dag op de fiets naar mijn werk kan, heerlijk!