Ga naar OnlyHuman home

Stoomcursus voor webredacteuren met Rijksoverheid-ambities

Blog

Als je aan de slag wilt als webredacteur bij de Rijksoverheid, heb je vaak ervaring nodig bij een departement, overheidsinstantie of uitvoeringsorganisatie. Zonder deze ervaring is het vaak moeilijk om ‘binnen te komen’ bij de Rijksoverheid. Daar wil OnlyHuman graag wat aan doen! Er zijn immers genoeg mensen die misschien die specifieke ervaring missen, maar wél over het talent en de motivatie beschikken om de webredactie opdrachten binnen de Rijksoverheid (die wij geregeld binnen krijgen) te kunnen vervullen.

 

Eind april vond daarom de eerste pilot-cursus plaats voor tien enthousiaste cursisten, die zich hadden aangemeld naar aanleiding van onze oproep. De diverse groep bestond uit mensen met (web)redactie-ervaring, op verschillende werkgebieden. Allen zijn ze breed inzetbaar, zowel op het terrein van redactie, seo als op social media.

 

webredactie stoomcursus 1
De tien cursisten van de pilot-cursus luisteren aandachtig als het gaat over het B1-taalniveau en de webrichtlijnen.

 

Schrijven & Hippo
Tijdens het ochtend stond het schrijven voor de Rijksoverheid centraal. Vragen als: ‘hoe schrijf je een tekst op B1-taalniveau?’ en ‘hoe pas je de webrichtlijnen toe?’ werden in dit deel beantwoord.  Communicatiebureau Emma nam vervolgens een schrijftest af, zodat de cursisten zelf ook inzicht krijgen in hun vaardigheden.  ’s Middags kreeg de groep training in het CMS Hippo, veel gebruikt door de Rijksoverheid.

 

Zowel de cursisten als wij zijn enthousiast over de pilot! We hopen natuurlijk dat we iedereen snel kunnen plaatsen bij een leuke opdracht binnen de Rijksoverheid. To be continued!

 

Meer weten over de stoomcursus Webredactie voor de Rijksoverheid?

Neem dan contact op met Yvette.

Yvette Albers

 

 

SaveSave

SaveSave