Ga naar OnlyHuman home

Detachering: het beste van twee werelden

Blog

Steeds meer communicatie- en marketingprofessionals werken op basis van detachering voor onze opdrachtgevers. Wat zijn de grootste voordelen om jouw carrière via deze weg te ontwikkelen? En wat kunnen wij daarin voor je betekenen? In dit blog laat Chantal Sweep, coördinator detachering bij OnlyHuman, haar licht schijnen op deze manier van werken. Zij heeft ruim twintig jaar ervaring in de arbeidsbemiddeling en kent ons vak dus als geen ander.

 

“Ik wil mezelf sneller ontwikkelen als vakprofessional. Door te leren van verschillende, uitdagende opdrachten en door het volgen van opleidingen. Maar wel onder begeleiding van een gespecialiseerd bureau, met aandacht voor mijn persoonlijke situatie.”

Dat kreeg ik onlangs te horen van een kandidaat, rond de dertig, die jarenlang in vaste dienst heeft gewerkt. Zij wil haar baan opzeggen en echt een stap maken – stoer! – maar tegelijk is deze stap ook spannend. En dan kan werken op basis van detachering via OnlyHuman een mooie oplossing bieden.

 

Uitdaging vanuit een vaste basis
Kenmerkend voor de professionals die wij detacheren, is dat ze behoefte hebben aan ontwikkeling en dat ze zoeken naar uitdaging in hun werk. Dan is het prettig te weten dat de randvoorwaarden zoals salaris, pensioen en verzekeringen goed geregeld zijn. Het werken op basis van detachering, kan uiteindelijk ook een prima tussenstap zijn richting het avontuur als zzp’er.

En zo spreek ik de hele week door kandidaten die interesse hebben in detachering. Het is belangrijk om tijdens een dergelijk gesprek de kandidaat goed te leren kennen. Want detachering blijft ook een vak apart en moet wel bij je passen. Past het bij de fase in je loopbaan, jouw privésituatie, bij jouw vaardigheden en bij jouw ontwikkelbehoefte? Hierin geven wij eerlijk feedback. En bij de juiste match kan het soms snel gaan. Vorige week had ik een tweede gesprek met een kandidaat waarover zowel de recruiter als ik heel enthousiast waren. De ingewonnen referentie was ook erg positief. En nu hebben we haar een voorstel gedaan voor een jaarcontract.

 

Ontwikkelen vanuit verbinding
Professionals die zich voor langere tijd aan ons verbinden, starten met een ontwikkelassessment. Vier testen van bij elkaar anderhalf uur, online. Die maak je thuis en daarna volgt een ontwikkelgesprek met je mentor. Wat zijn jouw belangrijkste drijfveren in je werk? Waar word je blij van? Waar ben je goed in, wat wil je verbeteren? Wat heb je van ons nodig om je verder te ontwikkelen? Dat soort vragen komen aan bod.

 

Daar zit een idee achter. We kunnen professionals beter helpen in hun ontwikkeling als ze zich voor langere tijd verbinden. Of dat nu voor de duur van een project is, of voor een langere termijn. Zo zien we hen ook groeien. Dankzij opleidingen, coaching en bijeenkomsten. Ze groeien ook door onze persoonlijke benadering en begeleiding. En natuurlijk door de uitdagende opdrachten die ze via ons kunnen doen.

 

Ervaring opdoen bij verschillende opdrachtgevers
We zijn een relatief kleine organisatie, die groot is in het Nederlandse landschap van communicatie en marketing. Al ruim achttien jaar. We werken met grote klanten, zoals voor de Rijksoverheid, waarmee we meerjarige overeenkomsten hebben voor de inhuur van communicatieadviseurs en webredacteuren. Dat betekent veel en diverse opdrachten bij de ministeries, ZBO’s en agentschappen. Daarnaast zijn wij ook actief binnen onder andere gemeenten, waterschappen, provincies, woningbouwverenigingen en de profitsector.

Samengevat biedt detachering de mogelijkheid om je snel te ontwikkelen tot een ervaren vakprofessional met uitdagende opdrachten vanuit een vaste basis. Als je het aan mij vraagt, is dat het beste van twee werelden!

 


Wil jij je ook sneller ontwikkelen als vakprofessional en ervaring opdoen bij verschillende opdrachtgevers? Misschien is detachering wel iets voor jou! Lees hier verder wat de mogelijkheden zijn. Wij gaan graag met jou in gesprek en samen op zoek naar de juiste match.