Ga naar OnlyHuman home

De geweldige realiteit van mensen zien

Blog

 

‘Als je naar een foto kijkt, stel je eigenlijk een verhaal samen in je hoofd. Waar gaat het over, wat gebeurt er precies?’, zegt Jitteke Runia. Iris Wingbermuhle vult aan: ‘Sommige beelden gaan rechtstreeks naar je ziel.’ De passie voor fotografie zit diep bij onze oprichters. Reden genoeg om ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan van OnlyHuman de fotomanifestatie FOUND REALITY te ondersteunen. 

 

Tien beeldend kunstenaars zijn voor dit bijzondere fotoproject op zoek gegaan naar het authentieke van inwoners en bezoekers van Amsterdam. Om de puurheid van mensen en de verstilling in de stad terug te vinden en vast te leggen. Om een iconisch beeld neer te zetten in plaats van een gelikt marketingplaatje. De deelnemende kunstenaars zijn Mirjam de Zeeuw, Jimmy Kets, Thomas Manneke, Sarah de Wilde, Ahmet Polat, Bas Losekoot, Gerald van der Kaap, Irina Popova, Diana Scherer en Gioia de Bruijn.

 

Foto: Ahmet Polat
Foto: Ahmet Polat

 

Mensen écht zien

‘We zijn vijftien jaar geleden gestart met als missie oprechte persoonlijke aandacht voor mensen en organisaties en dat is in al die jaren niet veranderd’, vertelt Jitteke. Iris: ‘Een goede recruiter moet in staat zijn om mensen ook echt te ‘zien’. Je kijkt niet alleen naar werkervaring of achtergrond, maar ook naar wat iemand nou echt drijft en motiveert. Een fotograaf heeft precies hetzelfde talent. Die kijkt ook verder dan het eerste gezicht. Daarom zijn we ook zo benieuwd welke beelden FOUND REALITY oplevert. En dat het over het over een stad gaat, waar mensen samen werken, wonen en hun vrije tijd doorbrengen, maakt het alleen maar interessanter. Die balans tussen dynamiek en ontspanning, tussen energie en essentie, is immers ook ons werkveld.’

 

28 augustus: opening expositie in het art’otel

FOUND REALITY is onderdeel van het off site programma van het jaarlijkse fotofestival UNSEEN. Vrijdag 28 augustus opent de expositie FOUND REALITY in het Amsterdamse art’otel. De expositie is daar tot en met 27 september 2015 te zien.

 

Mobiele expositie op veegwagens

De foto’s zijn niet alleen in het art’otel te zien maar ook op straat! Alle foto’s krijgen namelijk een plek op de veegwagens van de Gemeentereinigingsdienst van zes verschillende stadsdelen in Amsterdam. Op deze manier krijgen zoveel mogelijk mensen de stad en haar iconen te zien.

 

Kijk op de site www.foundreality.com of volg #FoundReality op social media voor meer informatie over de fotografen en de expositie.

Zet de expositie alvast in je agenda!