Ga naar OnlyHuman home

7 Tips voor de professional

Blog

Het is weer zo ver, jouw opdracht of klus is bijna afgelopen. Je hebt veel gedaan en geleerd bij je huidige opdrachtgever en moet nu op naar een nieuwe uitdaging. Als professional zit je continu in het proces van leren en ontwikkelen. Om jou hierbij te ondersteunen, hebben wij 7 tips die je helpen in je zoektocht naar die volgende uitdaging in je carrière.

 

Vind de passende opdracht

Zoek een opdracht die je uitdaagt en waar jij plezier uit haalt. Niets is zo vervelend als een opdracht die niet goed bij jou past, of een opdrachtgever die iets anders van je verwacht dan jij denkt. Stel daarom de volgende vragen als jij met de potentiele opdrachtgever in gesprek gaat: Wat is het gewenste resultaat? Wat is de status van het project? Wat wordt jouw rol? Hoe is het team opgesteld? En vraag bij jezelf af of het de werkzaamheden zijn die passen in jouw profiel. Kan je het project aan? Kun je wat nieuws leren en interessante ervaring opdoen?

 

Dit zijn de vragen die wij standaard aan onze professionals stellen. Op deze manier onderzoeken wij of er de juiste match is tussen bedrijf en kandidaat. En ook jij kan dit op jezelf toepassen.

 

Zorg voor professionele groei

Ga op zoek naar nieuwe opdrachten die iets toevoegen aan je bestaande expertise. Maak een plan voor je toekomst: waar zou ik willen werken, wat wil ik bereiken? Ook als ZZP’er moet je aan loopbaanplanning doen. Laat je adviseren of maak tijd om te sparren met iemand uit je netwerk.

 

Een nieuwe opdracht na je huidige klus

Door voortdurend aandacht aan je netwerk te besteden is de kans groot dat wanneer jouw opdracht afloopt, iemand uit jouw netwerk dit hoort en je benadert. Investeer daarom in de relaties met voormalige opdrachtgevers, collega’s en je andere contacten. Vind je dit lastig? Schakel dan een bemiddelingsbureau. Zij hebben en groot portfolio en op deze manier is de kans groter dat er snel iets op je pad komt.

De consultants van OnlyHuman nemen veel tijd voor, tijdens en na de opdrachten die professionals uitvoeren. Zo weten we precies wie, wanneer beschikbaar is een ideale match is voor die volgende opdracht.

 

Zorg er voor dat je de opdrachtgever kan vertrouwen (om jouw salaris te betalen)

Probeer informatie te krijgen over het bedrijf of de partij die jou inhuurt. De KVK heeft veel informatie over bedrijven en dit kan je opvragen via de website. Zo is het verstandig om de jaarverslagen van een bedrijf te lezen.

 

Blijf up-to-date qua kennis

Omdat jij als ZZP’er meestal als externe specialist aan de slag gaat, investeert de opdrachtgever niet in jouw opleiding. Dit moet je zelf doen.

Maak niet alleen budget, maar ook tijd vrij! En het hoeft niet veel te kosten, want veel kennis is te verzamelen via (gratis) webinars en vakbijeenkomsten. Opdrachtgevers en intermediairs organiseren vaak ook trainingen of expertsessies waar jij aan mag deelnemen; maak hier gebruik van!

 

Is jouw CV 2018-proof?

Voeg nieuwe opdrachten of nieuwe informatie zoals expertise en opleidingen gelijk toe aan jouw CV en op LinkedIn. Informeer ook je contactpersoon bij het bemiddelingsbureau. Het kan het verschil maken of je wel of niet op de shortlist komt. Het kan ook helpen om feedback op de inhoud en vorm van je CV te vragen. Heb jij hier behoefte aan? Onze consultants helpen je hierbij graag!

 

Regel jouw financiële en juridische zaken

Organiseer je zaken als een ondernemer en zorg dat je administratie op orde is. Vind je dit lastig? Schakel dan een expert in. Overweeg of bepaalde verzekeringen geschikt voor jou zijn. Denk hierbij aan arbeidsongeschiktheid- en aansprakelijkheidsverzekeringen.

 

 

Het vinden van die volgende uitdaging is niet altijd even makkelijk. OnlyHuman kan je helpen bij het duidelijk krijgen van je ontwikkel-wensen en die volgende stap in je carrière. Vooral als je zit te denken aan een switch, is het belangrijk dat wij van die wens op de hoogte zijn. We staan in ieder geval altijd voor je klaar!